X
 
 

Зелени радости в ботаническите градини

Автор: Мая Джамбазова
458 0

Още от автора

Преди няколко години посетих еко парка край Варна. Беше красиво, необозначено, объркващо, но все пак приятно за посещение. Замислих се, че трябва да има по-достъпни като транспорт и вход еко паркове и ботанически градини в България. Ден сред растенията е ден отмора, ден на радост, на почивка от неприятното в живота. Затова са необходими повече такива зелени радости в България, които да ни успокояват и надишват с чист въздух.

Ботаническите градини и еко парковете са необходимост, не само лукс. Чрез тях учениците ще научат повече за растенията, а възрастните ще си почиват сред красотата на цветя, дървета. Зелените петна в градовете са белият дроб на населените места. А какво по-добро от това да се разходиш на подобно зелено петно, без да търпиш автомобили и мръсен въздух. Хубавото на ботаническите градини и еко парковете е именно големият набор от растения, който може да се види на едно място, без да се притесняваме от неприятни преживявания и отърсвайки се от стреса.

Красиво, пречистващо и на една ръка разстояние. Дори не е задължително да ходиш на планина. Това е прекрасно за заети хора, които имат нужда от почивка и отмора от проблемите. За няколко часа или за повече, могат да се откъснат от лошото в живота.

Разбира се, еко парковете не са панацея. Но лекуват нервите за малко. Те са необходимост, не лукс. И сякаш сме ги забравили, понеже сме забързани за други работи. Но именно те ще ни помогнат, когато е трудно. 

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Принц Андрю се оттегля от всички обществени задължения

Британският принц Андрю се оттегля от всички обществени задължения, които изпълнява от името на короната. Третото дете на кралица Елизабет...