Речник на автомобилните термини за „кифли“

Още от автора

Волан: въртяща се кръгла стойка, предназначена да се използва за отмора на ръцете и извършване на всякакви козметични манипулации по тях - оформяне, лакиране и оглеждане в близък план на ноктите по време на път. 

Педали на съединител, спирачка и газ: мини фитнес уреди, предлагащи различни степени на натоварване, предназначени да се използват за активно трениране мускулите на краката по време на пътуване. 

Ляво, дясно и задно огледало: аксесоари с изцяло козметично предназначение, позволяващи на женското лице да вижда себе си от три различни гледни точки при нанасяне на червило, руж, сенки или грим в интервала от време до светването на зелен светофар. 

Контролни лампи на таблото: празнично мигащи светлини в различен цвят, предназначени да разсейват женския взор от скуката на дългото монотонно пътуване. 

Арматурно табло: масивна пластмасова поставка, предлагаща много ниши и релефни форми за сортиране и естетическа подредба на женска козметика.

Жабка: обособено за съкровен багаж пространство в купето на колата, аналогично на дамската чанта, с предназначение да изпълнява същите като нея товароемки и секретни функции.

Багажник: тежкотоварен отсек в купето на колата, предназначен да побира всички женски пазарски чанти след обиколка по магазините. 

Паркиране: едно от доказателствата за безотказното действие на закона за гравитационното привличане между твърдите тела. 

Потегляне на зелен светофар: екстремна спортна дисциплина, съчетаваща в себе си елементи от кикбокса, класическата и канадската борба. 

Угасване на колата на кръстовище: параноичен страхов синдром, протичащ с бърза промяна на психофизиологичния статус, развивайки се от шоково-паралитично състояние до истеричен пристъп. 

Престрояване в трилентово платно: едно от доказателствата, че теорията на хаоса е математически апарат, опериращ на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи. 

Превключване на скоростния лост: лотарийно-хазартна игра от рода на "тука има - тука нема", в която най-големият губещ са... лагерите на скоростната кутия.