X
 
 

Разговор с КОЛ центъра на Смъртта

Автор: Петър Донкин
3809 2

Още от автора

КОЛ центъра на Смъртта. Телефонът звъни. Дежурният оператор вдига слушалката...

Оператор: Здравейте, пардон - болейте, слушам ви!

Гражданин: Ало, Смъртта ли е?!

Оператор: Смъртта е много заета, но вашето обаждане е жизненоважно за нас, затова, моля, останете на линия!

Гражданин: Колко ще чакам на линия?!

Оператор: Съвсем кратко - само един живот!

Гражданин: Цял живот!?

Оператор: Е, цял! Като ви гледам ЕГН-то, вече не е цял!

Гражданин: Вие ми виждате ЕГН-то?!

Оператор: Да, виждам номера, от който се обаждате - на всеки ЕГН-то се обажда рано или късно!

Гражданин: И? Колко ми остава?

Оператор: Искате справка по вашата текуща сметка ли?

Гражданин: Да, вижте ми сметката, моля!

Оператор: Бързо ще ви я видим... Така... повечето от минутите ви са вече изразходвани, особено тези от пакета "Семейство и приятели". Вече нямате никакви минути за тях. Като гледам, вместо за семейство и приятели, всичките минути сте си изразходвали по чужди оператори и мрежи. По тази причина са ви ограничени изходящите и входящи контакти със семейството и приятелите. Запазени са ви единствено входящите обаждания от Смъртта...

Гражданин: Но тя досега не ми се е обаждала...

Оператор: Проверете си пропуснатите сърдечни обаждания. Смъртта вече е изпращала най-сърдечни поздрави до лявото ви предсърдие... Задължително си ги прочетете. Ако сте ги изтрили, ще ви изпратим разпечатка от тях на най-близкия електрокардиограф. Услугата не е скъпа.

Гражданин: А този разговор, който водим, скъп ли е?

Оператор: Да, ще си платите скъпо за всичко, което чухте!

Гражданин: Как?!

Оператор: Като си го спомняте всеки ден!...

Гражданин: Ами, ако го забравя?

Оператор: Значи вече ще сте умрял...

Операторът затваря телефона, защото е зает с ново обаждане. В слушалката остава да звучи стандартното автоматизирано съобщение на телефонния секретар: "Моля останете на линия, вашето обаждане е важно за нас"...

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 29 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • муспи 1 муспи преди 2 месеца Профил на трол?
    Аз съм пак, Валери Петрофф вашия вечен приятел. Смърт може да има всякаква - от невинни закачки като тези, до истинска. Да ви открехна за истинската. Най напред след тунела се появява виолетово сияние, приемано от организма като отвъдна наслада. Тя е толкова интензивна, че като те бутват в Огненото езеро без предварителни проучвания, даже и без да гледат дали си обрязан или не, пак ти е приятно въ виж още ›› преки че пари. То е като тези захилени щастливо муцунки в земния живот, дето ги интересува единствено как да те прецакат, но то с нищо не влияе върху усмивките. Усеща се душещипателно че цялата наша цивилизация идва от небето. Казвам "небето" в ход на усмивка, а е - оставете настрана Поднебесните сили на злобата, там са висините на Йехова, - а е под дъното на пропастта в която ние земляните се въргаляме. То е отходното черво чрез което невидимия космически организъм изхвърля отпадъците си във вънкашната тъмнина. Казваш припряно Христовата молитва, - за юдаизъм е глупост и да се помисли след като ножа е опрял до кокал! Веднага ти се явява Христос, втренчваш се надолу със смирен поглед и забелязваш че е със сникерси?! В миг на око се превръщат в римски сандали. Казваш усмихнат, за да пробуташ скромен интелект, че - какви римски, не е имало никаква римска колония изсраел, нито такава държава и племе. - Свой, ти за парирането на такива думи отначало работеше по бисквитите, после стана екзекутор в болниците и беше награден от Мене в поет. - Знаех какво да отговоря, но вместо културен разговор, този Христос си свали туниката изхлузи сандалите и заедно с взвод пощурели за секс арапи ме подхванаха - и годините се търкалят, но признаци за свършване никакви. В паузите докато се възстановяваха с огромни количества българска бира, ме хвърляха в Огненото. Докога Свои! 60 милиона не стигат ли, това ли е божита любов която няма граници?!
  • 1.1 преди 2 месеца Профил на трол?
    Когато отидеш наистина в пъкъла, няма да ти е до смях и подигравки.Отвори ютуб със свидетелствата на хора, които са били там и знай, че е истина.
    : 2 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.