X
 
 

Ако Господ имаше профил във Фейсбук

Автор: Петър Донкин
3316 6

Още от автора

Ако днес Господ имаше профил във Фейсбук, историята нямаше да бъдат по-различна от библейско време. Той пак щеше да има тълпи от приятели, които щяха да натискат бутона "Харесва ми" на всяка Негова публикувана притча или проповед на планината. Но, когато стане време да Го разпъват на Голгота, нито един от тези приятели няма да бъде с Него онлайн. Даже много от тях тихомълком ще Го блокират и изтрият от списъка си с приятели в мрежата. А други пък, които доскоро са натискали бутона "Харесва ми", ще коментират статуса на изправения пред съда на фарисеите Исус с думите "Разпни го, разпни го!". Дори някой веднага ще създаде група под надслов "Да подобрим рекорда на апостол Петър за най-бързо отричане от Господа до трети петли?". В полето за реклама във Фейсбук ще излезе рекламен слоган - "Промоционални цени на чукове и пирони за деня на Разпятието". И така до Възкресението...

... След Възкресението Господ ще се яви отново на своите приятели в мрежата, както някога на апостолите. Всички ще видят, че Той отново е на линия. Тези, които са Го изтрили от списъка си на приятели, изненадващо ще получат покана за приятелство от Исус. Дори и тези, които са писали на стената на Неговия профил "Разпни го, разпни го!"- те също ще получат покана за приятелство. Така Фейсбук ще докаже, че Господ е колкото виртуален, толкова и реален, защото само Той може да бъде толкова истински твой приятел в Интернет, че да те потърси отново за приятелство, след като веднъж си се отрекъл от Него. И само Той може да ти изпрати тoлкова лично съобщение, че да разбереш колко е невъзможно да изтриеш Господ от списъка на своите приятели: "Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ." (Римляни 8 глава, 38- 39 стих)...

... Затова, ако днес Господ имаше профил във Фейсбук, събитията нямаше да бъдат по- различни от библейско време - Той отново щеше да ни изпрати покана за приятелство, колкото и да сме се отрекли от Него. И макар да не съм сигурен дали има профил във Фейсбук, поне съм сигурен, че използва всички мрежи, за да "лови човеци". Така че - все пак си покрай празниците си проверете месинджъра. За Господ и Фейсбук всичко е възможно!

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 15 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Браво за статията! Въпреки технологиите и новите 'мрежи' в съвременния свят, начина да се стане ПРИЯТЕЛ на Исус си е същият от 2 хил. години насам... и той е покаяние :)
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Браво Донкин! Искам само малко да допълня Библейската истина, че тези "покани" за приятелство няма да са вечно, идва време(и то е близо когато ГОСПОД Исус(ЯШУА на еврейски) ще се върне, но не като приятел, а като съдия, така че сега е времето за "приятелство" и прошка, скоро става късно. Цитат: Откровение 6:16 " и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрий виж още ›› те ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето"
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Абе на кой му пука как е БОГ на иврит ? Между другото юдеизма е най расистката религия. Освен , че всички НАРОДИ са БОЖИ , то и всичко щъкащо във ВСЕЛЕНАТА Е БОЖИЕ. В смисъл , че животът има АЙКЮ ИЗТОЧНИК. И тревичката и гепарда и андромедианците.
  : 12 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Октомври 1 Октомври преди 2 месеца Профил на трол?
  Все по сложните микроскопи вадят на показ все по сложните връзки в днк. Доказва и нешо друго. Не може да се изгради и един нов протеин на принципа на случайноста. /10 на 64/. Само и даден подсегмент да не е на точното място и системата няма да може да работи/ възпроизвежда/. Досега вече около 200 год НЕ са намирани сложни организми в скалните отломки преди онзи пласт скала наречен Камбрийски. Всич виж още ›› ко това води до заключението , че Живота и всичко останало във ВСЕЛЕНАТА ИМА АХКЮ ИЗТОЧНИК наричан и от хората БОГ.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 2 месеца Профил на трол?
  И ТОЙ като СЪЗДАТЕЛ на МУЛТИВСЕЛЕНИТЕ и правилата на играта заедно с 4 Сили движещи СВЕТА , логично е посял Живот навсякъде из тези МУЛТИВСЕЛЕНИ. Разбиранията ни за Живот са изключително ограничени и това , че живеем в Свят изпълнен с /Македонизми/ допълнително усложнява нещата в наша вреда.
  : 8 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 2 месеца Профил на трол?
  И разбира се , че лице работещо по Проектът Babylon ще напише подобни простотии. Разбира се , че е възможно , между другото Другарят Исус който аз считам за Извънземен може и наистина да е БОГ Имаме и случей от Индия КРИШНА. Еволюция в мирогледа в движение. Но от продали се на ТЪМАТА като този донкин и всички Глобалисти*трансджендъри НЕ ОЧАКВАЙТЕ. По скоро някой джихадист/фашага/ ще еволюира откол виж още ›› ото Българските Соросоиди. Така си мисля просто.
  : 14 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 17 юли

Овен Това е добър ден за покупки на вещи, свързани с интериора. Денят също е подходящ за укрепването на емоционалните връзки с близки за вас хора. Телец Това...