X
 
 

За 0,5 секунди по-бърз интернет сечем гори?

Още от автора

Рязане на дървета в Европа, за да се позволи на 5G сигнала да достигне по-далеч? Що за глупост? Познай какво. Алуминиеви частици, напръскани във въздуха, също помагат на 5G да пътува по-бързо. (госпожата ми по физика ще се гордее с мен, ако прочете това, пратете й го) И на всичкото отгоре, не само дървета, но и първи данни за проблеми с животните - патици, крави, пчели.

И всичкото това защо? За да имаме високоскоростен интернет, може да понакажем малко природата. Понеже е цъфнала и вързала. Пътуваш и вместо пейзаж гледаш дървета. („От тия дървета нищо не мога да вида“) - давай да се махат, пречат ми на селфито. Но аз все още не разбирам кое налага това. 

Съжалявам, принцесо кифло и мутра кроасан, но ще си качиш селфито с 4G мрежата и няма да има никаква разлика в скоростта или в качеството. Всичко опира дали никому ненужните ти снимки да се пратят за 0,005 секунди или вече с невероятните 0,004 секунди. Няма да ти намалеят последователите, нито лайковете. По-бързият Интернет няма да те направи по-хубава или по-богата. Успокой се и се осъзнай. Огледай се. Около себе си. Виж какво причинява човекът на другите живи същества в своята мания да бъде съвършен.

Кое е за предпочитане? Стотици млади хора да се разхождат по градските улици, зарязали телефоните си и интересуващи се единствено от това как да си прекарат приятно едни с други, има някаква поне минимална грижа за природата и минимално предчувствие, че прогресът на технологиите не трябва да се плаща на всяка цена. Или другата картина - всичко върви и се развива с тази смахната скорост, докато един ден не остане парк и гора, а само маниакално сърфиращи в нета хора, за които всяка частица от секундата е ценна, а всяко дърво - баналност.  

Европейците не сме морски свинчета, които са обект на изследване за нечии печалби. Изисква се толерантност, съзнание и малко акъл, за да се разбере кое наистина си заслужава, какво ни коства и кое е най-добро за нас.

Хайде сега, отивай да сърфираш в Интернет. По-бърз няма да бъде. Наслади му се, докато не си изхарчиш мегабайтите. Те ще се възобняват. Природата не. 

Дневен хороскоп за 27 септември
Дневен хороскоп за 27 септември

Овен Ако не сте сигурни в правотата на това, което ще кажете днес - най-добре си мълчете. После може да се наложи да отговаряте за думите си. Телец Днес...