X
 
 

За 0,5 секунди по-бърз интернет сечем гори?

Автор: Илиана Симеонова
2573 15

Още от автора

Рязане на дървета в Европа, за да се позволи на 5G сигнала да достигне по-далеч? Що за глупост? Познай какво. Алуминиеви частици, напръскани във въздуха, също помагат на 5G да пътува по-бързо. (госпожата ми по физика ще се гордее с мен, ако прочете това, пратете й го) И на всичкото отгоре, не само дървета, но и първи данни за проблеми с животните - патици, крави, пчели.

И всичкото това защо? За да имаме високоскоростен интернет, може да понакажем малко природата. Понеже е цъфнала и вързала. Пътуваш и вместо пейзаж гледаш дървета. („От тия дървета нищо не мога да вида“) - давай да се махат, пречат ми на селфито. Но аз все още не разбирам кое налага това. 

Съжалявам, принцесо кифло и мутра кроасан, но ще си качиш селфито с 4G мрежата и няма да има никаква разлика в скоростта или в качеството. Всичко опира дали никому ненужните ти снимки да се пратят за 0,005 секунди или вече с невероятните 0,004 секунди. Няма да ти намалеят последователите, нито лайковете. По-бързият Интернет няма да те направи по-хубава или по-богата. Успокой се и се осъзнай. Огледай се. Около себе си. Виж какво причинява човекът на другите живи същества в своята мания да бъде съвършен.

Кое е за предпочитане? Стотици млади хора да се разхождат по градските улици, зарязали телефоните си и интересуващи се единствено от това как да си прекарат приятно едни с други, има някаква поне минимална грижа за природата и минимално предчувствие, че прогресът на технологиите не трябва да се плаща на всяка цена. Или другата картина - всичко върви и се развива с тази смахната скорост, докато един ден не остане парк и гора, а само маниакално сърфиращи в нета хора, за които всяка частица от секундата е ценна, а всяко дърво - баналност.  

Европейците не сме морски свинчета, които са обект на изследване за нечии печалби. Изисква се толерантност, съзнание и малко акъл, за да се разбере кое наистина си заслужава, какво ни коства и кое е най-добро за нас.

Хайде сега, отивай да сърфираш в Интернет. По-бърз няма да бъде. Наслади му се, докато не си изхарчиш мегабайтите. Те ще се възобняват. Природата не. 

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 35 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Споко, след 3 години когато в Америка започнат да произвеждат 5G ще се радваме на здравословна мрежа.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Непременно!!!От кога я чакаме ама нещо никаква я няма
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  НРАВО!
 • Македонецъ 4 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Всичко си има предистория. Обективни и субективни реалности. . Ние Българите/ките сме Началото на европейската цивилизация . Това го признава и една висша политическа и човешка *трепка ф. митеран. Цивилизация поставяща в основата си човека. Грешно. Човекът е част е в основата си. Но , тази гледна точка завладя Света.
 • Македонецъ 4.1 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  И за това ще се сечат гори и за 0.2 секунди по бърз интернет, сименова. Зашото за тази цивилизация човека е център. За това. На това ви учат и всички ренесансови б*клуци имащи се за философи. А , Природата ще докаже разбира се ОБРАТНОТО. Тук някакви пишат онова било разработено в Израел , пък било забранено. Тези технологии ги дадоха Сивите. Разработени са в Планетарната система Зета Ретикули на 4 виж още ›› 0 Св.г.
  : 3 !
 • Македонецъ 4.2 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  И след Млн години ако тук на Земята отново се развие разумен живот съвсем естествено , че ще изучава Миналото. Ние ще бъдем фосили. И най интересното симеонова ще е , че те както и тази цивилизация ще се изуми от ПИРАМИДИТЕ , ПУМА ПУНКО ....и от сега няма да има нищо особено. Те ще мислят може би , че сме едно, зашото все нешо и нас ще е останало ама твърде незначително. Ето на това / незначителн виж още ›› о/ сте роби симеонова, аз не съм и за това и ви пиша това.
  : 2 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Симеонова, как разбрахте, че има проблеми с "патици, крави, пчели", след като още няма 5Г мрежи (има 3-4 базови станции на места, колкото да се изфукат, че са пуснали нещо и те ползват бандовете за 4G)? И как един радиосигнал пречи на тези "патици, крави, пчели"? Между другото, алуминиевите частици във въздуха ще играят ролята на екран и ще спрат разпространението на сигнала - виж още ›› също както при по-плътна облачност сателитната телевизия започва на прекъсва - водните капки играят същата роля. Не знам госпожата Ви по физика с какво точно ще се гордее, но би било добре, ако може да се включи и да покаже учебниците, по които Ви е учила, защото май са липсвали страници от тях.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Я провери пак! Май нещо, много ти е остаряла информацията. speedtest.net/ookla-5g-map
  : 6 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  П.С. А ти да не си мислиш, че патици и пчели се ориентират като ползват google map?
  : 5 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  до 3.1 И как това 5Г, което показваш, се отразява на животните? При положение, че ползва същите бандове като 4Г и същата модулация? Реално, няма никаква разлика между двете в момента. Как от 4Г не умря никой, а от 5Г изведнъж измря целия добитък?! Или просто копи-пействаме това, което някой параноик си пише в блога или в канала в ютюб, понеже конспирациите са куул, а фактите нямат значение вече?
  : 8 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Технологията на 5G е измислена в Израел,ама я познайте защо е ЗАБРАНЕНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ в Израел!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Израел не са разработвали 5G, както не са разработвали и другите стандарти за мобилна комуникация преди него. 5G се разработва от ARIB/TTC, ATIS, CCSA, ETSI, TSDI, TTA - институти от Япония, САЩ, Китай, Европа, Индия и Южна Корея. Жалко е, че всеки повтаря каквото чуе във фейсбук или ютюб, без дори да се замисли, но нищо - ефектите от цялата тази вълна от дезинформация и пропаганда вече започват д виж още ›› а се проявяват и скоро всички ще живеем в свят, който никой не си е пожелавал. А за него ще са виновни именно тези, които разпространяват такива лъжи - журналистите (сигурно най-продажните индивиди на планетата) и хората със закърнял мозък от висене във фейса... Хайде, да ви е честито, ама после да не хленчите, че не ви кефи положението.
  : 6 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  2.1 Човека с големи букви ти е написал, че е забранена за употреба в Израел-и това ли е лъжа от ютюб,фейсбоклук или е пропаганда?(или еврейчетата са силно глупавички и искат да спрат човешкото развитие,може би?)Проверявай си нещата преди да си така категоричен защото дори Швейцария се принуди да си промени стандартите понеже по сега действащите,наличието на 5G мрежа в страната е НЕВЪЗМОЖНО!(апропо виж още ›› вече е внесено от граждани искане за референдум по въпроса).
  : 2 !
 • 2 съм 2.3 2 съм преди 6 месеца Профил на трол?
  Само да кажа на 2.1,че не прави разлика между думите ИЗМИСЛЕНА и РАЗРАБОТЕНА.5G не само,че е ИЗМИСЛЕНА в Израел ами и е ПАТЕНТОВАНА от израелска компания.Относно това кой РАЗРАБОТВА технологията 2.1 е напълно прав.Въпроса защо е ЗАБРАНЕНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ в Израел продължава да стои,а ако 2.1 е наясно защо-ще се радвам да ни информира.Ако знае може да ни информира и колко "лесно" е прието и виж още ›› зграждането на 4G мрежа в Израел.
  : 2 !
 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Да съвсем основателно жалите , симеонова. Обаче там в Клубчето на сорос ги питайте тези неща. Там отговорника ще ви ги обясни много добре нещата от които се вълнувате и после дори и можете да ни разкажете.
Най-интелигентните зодии са тези...
Най-интелигентните зодии са тези...

Замисляли ли сте се кои са най-интелигентните хора? Би звучало интересно да знаем кой ще завладее всички с интелекта си. Именно тук, астролозите...