X
 
 

Политици на наркотици

Автор: Илиана Симеонова
2494 7

Още от автора

Играта на тронове около освободеното място на Тереза Мей изглежда все по-интересна. Бившият лидер на Камарата на общините Андреа Лийдсъм, която се стреми да замени Мей като премиер, призна, че е употребявала наркотици. А друг претендент за лидерство на Торите - Майкъл Гоув, разкри, че е взимал кокаин.

Публично всеки си признава, че е пушил трева, но добавя фразата: „на млади години“. Но дали е само на млади години? Понеже процесът по Брекзит много прилича на серия от решения, взети от човек, който редува наркотици с трезвен период. 

Андреа Лийдсъм, кандидат за премиер, достоен заместник на Мей, например обяви, че е употребявала наркотици в университета, но забележете, „не от твърдите наркотици“. Майкъл Гоув разкри, че взимал наркотици само на „социални събития“, докато работел като журналист. (Мен ако питате, тези „социални събития“ си ги е организирал той. Става сутрин - „хмм, това е социално събитие“, обядно – „отново социално събитие“, до тоалетната в клуб и с чертички, оформени от кредитната кадра – „страшно социално събитие.“) Ето го разковничето, бъдещи журналисти. Какво се бъхтите да учите и развивате, като политиците измислиха по-лесен начин да бъдеш успешен, атрактивен и перфектен в журналистиката? 

Интересното е, че има една особена идея в цялото това разкриване, че си вземал наркотици и с решаващото уточнение "на млади години". Идеята е вероятно, че политиката се схваща като скучна, протоколна и скована професия, а казвайки това, изтъкваш, че все пак някога си бил много голям пич и парти животно. И после, пораствайки, един вид си жертвал това нещо, за да служиш за доброто на хорато. Помъдрял си, но не защото ти е писнало от марихуаната, а защото си професионалист. Малко прилича на едновремешното изтъкване, че си политик, който на младини винаги е бил "народен човек". Тогава е било в смисъла на здрав работник, лоялен към широките народни маси трудолюбив човек. Сега се изтъкваш като "парти човек" - на младини и ти си бил очарователен боклук като всички други и ги разбираш тези работи много добре.

Но аз не ги разбирам. 

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 12 потребители
 • 4 преди 8 месеца Профил на трол?
  ШУМЕТЕ ДЕБРИ И БАЛКАНИ ,ШУМЕТЕ ВОЛНИ ЛЕСОВЕ НИЕ ИДЕМ БОДРИ .... НАРОДНИ ВЕРНИ СИНОВЕ. НА ... ПОД ЗНАМЕНАТА НАШИ , ЧЕ наши/Предатели/ с чужди ВАВИЛОНЦИ И ВРАЖДЕБНИ МИГРАНТИ ТЕ ГАЗЯТ БОТЕВА ЗЕМЯ..... ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА С ДРУГАРСКИ ПОЗДРАВ.... РАПОРТ ДАДЕН ДРУГАРЯТ Октомври.
 • Македонецъ 3 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Относно политиката ще отбележа какво казва ВЕЛИКИЯТ СИН НА НАРОДА И ВЕЧЕН ПРЕЗИДЕНТ НА Н.Р.БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ. ВИСШАТА ПОЛИТИКА Е ДА СЕ СЛЕЕШ С НАРОДА. Това което наричате демокрация е ЕСТЕСТВЕН РАЗВЪДНИК НА ИЗМАМНИЦИ , МОШЕННИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ а, при нас е в Компрадорски одежди.
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  ВИСША ПОЛИТИКА Е ЗЕЛЕНАТА КНИГА НА ПОЛКОВНИК МУАМАР КАДАФИ. ЕДНА ОТ НАЙ ЗНАЧИМИТЕ ФИГУРИ НА Човечеството. СТОМАНАТА СЕ КАЛЯВА ВСЕКИ ДЕН. ТОЧНО ЗА ТОВА РАБОТЯ. ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЖАХАМАРИЯ ИЛИ ПРОСТО КАЗАНО НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВА НА НАРОДА , БЕЗ ПАРТИИ , ВРАЖДЕБНО НПО , А САМО ЕДИН НАРОДЕН ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТ , ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ МРАЧНОТО МИНАЛО/ ТОЕС виж още ›› Т ДНЕС/ С ДРУГАРСКИ ПОЗДРАВ.... РАПОРТ ДАДЕН... единица Октомври.
  : 3 !
 • Македонецъ 3.2 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  И никаква опозиция няма да и НЕ МОЖЕ да има при ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. Е , сега някъде Н.Ф. е предвидил да се строй опера , но пък някой счита , че ще е по целесъобразно театър. Такава опозиция е дори и е задължителна. Пиша Опозиция както е в днешната дЪмокрация нали. Лично Другарят Октомври ще даде инструкции на Органите на Н.Ф. как ще трябва д виж още ›› а се действа с такава Опозиция измамници макар и , че самите органи на Н.Ф. ще знаят много добре.
  : 2 !
 • Другарят Октомври 2 Другарят Октомври преди 8 месеца Профил на трол?
  БДИТЕЛНОСТА Е НАЙ СИГУРНОТО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ПОДРИВНАТА ДЕЙНОСТ НА евроАТЛАНТИЧЕСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ГРАДЯЩ НАЙ СТРАШНАТА ДИКАТАТУРА BABYLON. Има само НАШИ И ПРЕДАТЕЛИ. За съжаление вие симеонова сте от Предателите. Все още не е късно да минете на Здрави Национални и Прогресивни позиции. Клубчето на сорос са Злостни Врагове на Народа И не ги ли забелязвате или сте ПРОСТО ЕДНА от ТЯХ ?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  "... на младини и ти си бил очарователен боклук ..." Въх! Който пуши трева е боклук?
 • ciklop50 1.1 ciklop50 преди 8 месеца Профил на трол?
  По-скоро който го казва това е такъв боклук и то червен!
  : 0 !