X
 
 

Политици на наркотици

Още от автора

Играта на тронове около освободеното място на Тереза Мей изглежда все по-интересна. Бившият лидер на Камарата на общините Андреа Лийдсъм, която се стреми да замени Мей като премиер, призна, че е употребявала наркотици. А друг претендент за лидерство на Торите - Майкъл Гоув, разкри, че е взимал кокаин.

Публично всеки си признава, че е пушил трева, но добавя фразата: „на млади години“. Но дали е само на млади години? Понеже процесът по Брекзит много прилича на серия от решения, взети от човек, който редува наркотици с трезвен период. 

Андреа Лийдсъм, кандидат за премиер, достоен заместник на Мей, например обяви, че е употребявала наркотици в университета, но забележете, „не от твърдите наркотици“. Майкъл Гоув разкри, че взимал наркотици само на „социални събития“, докато работел като журналист. (Мен ако питате, тези „социални събития“ си ги е организирал той. Става сутрин - „хмм, това е социално събитие“, обядно – „отново социално събитие“, до тоалетната в клуб и с чертички, оформени от кредитната кадра – „страшно социално събитие.“) Ето го разковничето, бъдещи журналисти. Какво се бъхтите да учите и развивате, като политиците измислиха по-лесен начин да бъдеш успешен, атрактивен и перфектен в журналистиката? 

Интересното е, че има една особена идея в цялото това разкриване, че си вземал наркотици и с решаващото уточнение "на млади години". Идеята е вероятно, че политиката се схваща като скучна, протоколна и скована професия, а казвайки това, изтъкваш, че все пак някога си бил много голям пич и парти животно. И после, пораствайки, един вид си жертвал това нещо, за да служиш за доброто на хорато. Помъдрял си, но не защото ти е писнало от марихуаната, а защото си професионалист. Малко прилича на едновремешното изтъкване, че си политик, който на младини винаги е бил "народен човек". Тогава е било в смисъла на здрав работник, лоялен към широките народни маси трудолюбив човек. Сега се изтъкваш като "парти човек" - на младини и ти си бил очарователен боклук като всички други и ги разбираш тези работи много добре.

Но аз не ги разбирам. 

КЪСМЕТЧЕ за 27 септември според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 27 септември според зодията

Овен Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Телец Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Близнаци Едно нестихващо...