X
 
 

Ливърпул - една любов, която се описва много трудно

Още от автора

Ливърпул е любов, която трудно бих могъл да опиша, въпреки постоянните ми претенции, че съм се отдал на словото и имам смелостта дори да мечтая, че в някаква степен съумявам да си говоря с него на „ти“. Поне през повечето време от моето творческо съревнование със собствените ми демони и бесове.

Има много видове любов – както тази към Ливърпул, но всички те са създадени, като че ли, за да се взират във вечността. Дори една несподелена любов, превърнала се в апогей на страданието и болката, лесно може да избяга от злободневната глъч около себе си, ако е истинска.

Защото всяка несподеленост е съкровен опит за обичане – липсата на любов е породена от желанието ни да получаваме обич и да даваме такава. „Няма любов!“ може да заключи само онзи човек, чието разбито сърце е обичало до безкрайност. Естествено, най-добре е любовта да бъде споделена – така тя със сигурност може да се раздели с всички инвенции на преходността. А Ливърпул значи вечна и истинска любов.

Ще ме попитате защо. Но нямам отговор на този въпрос и вероятно никога няма да имам. Има неща, които не трябва да се опитваш да обясняваш по пътя на логиката, а просто да чувстваш по волята на сърцето – като любовта към Ливърпул.

Ние, феновете, колкото и да си мислим, че е така, всъщност не обичаме само великата история на клуба, легендарните играчи, лудите европейски нощи, КОП-а или извоюваните титли. Това са просто неуспешни опити да рационализираме и вразумим обичта си към Ливърпул, да обясним Ливърпул, въпреки неговата магическа необяснимост.

Ливърпул е изконната вяра, че никога няма да вървиш сам, дори когато си объркал пътя. Ливърпул е стоплящата сърцата надежда, че има много по-значими неща от маркетинговите стратегии, реализираните приходи от реклами, похарчените пари за трансфери, спечелените отличия, неправомерно сключените бизнес сделки и нарушенията на финансовия феърплей.

Ливърпул е обич – отказът от това да мразиш, въпреки че отдавна си намразен, именно защото имаш смелостта да бъдеш себе си. Ливърпул е подадена ръка. Ливърпул е пореден опит за летене. Ливърпул е последен бряг и първи приятел.

Ливърпул е поезия, която има достойнство, гледа право в очите и назовава нещата с истинските им имена във времена на тотално нелирично безчестие и позор, гарнирани с финансови възможности, задълбочаващо се плиткоумие и непреодолима резигнация на статуквото.

Поезия в движение.

Поезия, в чиито пламъци ще изгаряме до самия край.

Поезия отвъд нормалните представи.

Кой има имен ден днес, 25 юли
Кой има имен ден днес, 25 юли

На 25 юли имен ден празнуват всички, които носят името Анна, Анка, Ани, Анани, Яна, Янула, Янина, Блага, Добри и производните им. Най-оригиналните...