X
 
 

Възхвала на джигита

Автор: Илиана Симеонова
2434 9

Още от автора

Здравей, джигит или по-скоро Ваше Височество, турбо джигите. Оживя ли? Питам от любопитство. И от страх за своя живот. Размина се на косъм от мен (и от мантинелата) в страшна гонка по магистралата.. Ти си велик! Заприлича ми на Вин Дизел, или поне негов брат, достоен състезател в “Бързи и яростни по магистрала Струма”.

Детенцето, което беше с теб в колата сигурно много ти се възхищава. И с право. Ти надминаваше всяка една нищожна кола по пътя си, за да стигнеш до своята дестинация. Сигурно някой, който те обича, те чака да се прибереш. Жив. И здрав, по възможност. Сигурно като си се прибрал си го целунал и си се отдал на заслужена почивка. Все пак едва не изгуби живота си, а това си е напрежение. Освен това, награди себе си с цели двайсетина минути преднина спрямо другите. Ти си турбо джигит – велик състезател по българските улици и магистрали. Няма лошо. Всеки с призванието си.

Та, какво направи с тези двайсетина минути? Обзалагам се, че си прочел няколко страници от интересна книга или си гледал важно научно предаване. И затова си бързал, да не го изпуснеш. Или жена ти е раждала и ти си искал да стигнеш по-бързо до нея, за да прегърнеш детето си. Дано и то има късмета като първото да оцелява в гонки и опасни маневри по магистрали. И дано се гордее с такъв баща. За пример.

Пфф, глупости говоря. То това е нереално. Прибрал си се и си се излегнал на дивана, крещейки “Къде ми е ракията?”. Е, поне не си употребил алкохол преди опасните гонки. Нали? Или да попитам отново?

Следващият път се замисли сериозно защо го правиш това изпреварване и то с 200км/ч. Бъди човек и ако не за мен, се замисли за детето, което на връщане отново ще возиш и още неразбиращо ще ти се възхищава и някой ден и то ще направи така. Но този път резултатът може да бъде фатален. Мисли. За какво ти е тази глава, освен за ритмично клатене в такта на бийта в колата? Пробвай да го съчетаеш с мислене.

Няма нужда да ми благодариш. Опичай си акъла следващия път. Защото днес бях аз, а утре може да е твоето дете.

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 18 потребители
 • Октомври 4 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Ама добре защо използвате моят ник за да ме заплашвате ? ПО СКОРО 1.3. искам НАРОДА/Член*5/ и БЪЛГАРИЯ ДА ОТЪРВА ОТ вас. ПЛАШИТЕ гаргите. ИМА хора и за ЩАСТИЕ не съм само аз които БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ДАДАТ БЕЗ БИТКА НА вас евроАтлатическо/ислямстика ВАВИЛОНСКА П*ПЛ*Ч. ВЪН ВСИЧКИ ВРАЖДЕБНИ МИГРАНТИ И соросоидно НПО. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ/МАКЕДОНИЯ И ПРЕБЪДЕ F...F eu*nato F...F AND**LL
 • Н.Ф. единица 3 Н.Ф. единица преди 7 месеца Профил на трол?
  ЗА НАРОДА ЗА НАРОДОВЛАСТВИЕ СМЪРТ ЗА ЛИБЕРАЛИЗМА *ИСЛЯМИЗМА ПО ПРИНЦИП ЗА ПРЕДАТЕЛЯТ/КАТА НЯМА МИЛОСТ , НЯМА ПОЩАДА И НАКАЗАНИЕТО Е РАДОСТ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ/МАКЕДОНИЯ /F....F eu*nato F...F AND**LL/ РАПОРТ ДАДЕН.
 • Октомври 3.1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Хммм... само да ми паднеш! Знаеш ли как ще ми заприличаш на "Н.Ф. минус единица"!
  : 7 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Хммм... само да ми паднеш! Знаеш ли как ще ми заприличаш на "Н.Ф. минус единица"!
  : 4 !
 • Октомври 2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  ВСИЧКИ ВРАЖДЕБНИ МИГРАНТИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. НЕ ОКАЗВАЙ СЪДЕЙСТВИЕ НА ВРАГА. ВРАГА НА ГЕРМАНСКИЯТ НАРОД И НА ВСИЧКИ европйски НАРОДИ СЕ ПРЕРОДИ В ПО МЛАДА И НАДЪХАНА ЗЛОСТНА КРУЕЛА И ТО НАЧЕЛО НА ПОЛУЛЕГАЛНАТА ек. БОРБАТА ЩЕ СЕ ИЗОСТРЯ. МОРАЛНО/УПАДНАЛИТЕ лгбт и всякакви подобни са НАДИГНАЛИ. Другарят Октомври призовава всичкото actualno ДА ПРЕМИНЕ НА ПРАВИЛНИ НАРОДО/ОТГОВОРНИ И ПРОГРЕСИВНИ ПОЗИЦИИ. виж още ›› ПОСЛЕ .... НЯМА ДА ИМА. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА Н.Ф. И ПАСТИР СТОМАНА. ВЪН ВСИЧКИ ВРАЖДЕБНИ МИГРАНТИ, ЗАБРАНА ЗА лгбт *АнтиБхк и всички подобни Враждебни на Народа /БАНДИ/
 • Октомври 1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Един от най МОЩНИТЕ СТИМУЛАНТИ на джигитите в психологическо естество е холивуд. Ето и самата авторка отбелязва супер касовата продукция бързи и яростни. Това обаче липсва в нейният анализ. Липсва факторът Вредно Западно/Капиталистическо/ влияние. Замита холивуд въпреки , че споменава за един негов п*рцал бързи и яростни. Второ днешният джигит не точно традиционалист , а е на наркотици/кокаин*амфе виж още ›› тамин/ В огромната си част.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  V BG , pri TOTALNATA LIPSA NA ORGANITE NA KAT I MVR , se kara daje i v gradovete s mrysna gaz i na zadna guma ! Ne6to , koito sy6tite tezi djigiti ne si pozvolqvat v Gyrciq i vyv vsi4ki sysedni i po-otdale4eni DYRJAVI !
  : 1 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  И за всичко е ВИНОВЕН щатският /евроАтлантически/ Империализъм заедно с неговата Античовешка идеология *неолиберализма дето е в съюз с ислямизма.
  : 9 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Деби-л! Вземи да ни оттървеш от себе си и се хвърли от някой по-висок мост.
  : 4 !