X
 
 

Небрежни шофьори - повече глоби

Още от автора

Лятото е сезонът на превишената скорост и катастрофите. Всеки ден по пътищата на България продължава войната с автомобили, която сами си организираме, като не спазваме ограничението на скоростта и знаците по магистрали и улици. Ясно е, че нещо трябва да се промени. Вероятно да се дисциплинират повече шофьорите, чрез разяснителни кампании и активна роля на ДАИ.

Аз не съм съд, за да съдя, но е факт, че шофьорите в България са невнимателни и бързат.

А бързайки, печелят само от 5-10 минути.

Какъв е начинът да се справим с това?

Нека да вземем пример от Гърция. Простичко е - страшно високо глоби. Би трябвало да сте забелязали, че всеки български шофьор, свикнал да престъпва всички правила, веднъж щом попадне в Гърция, внезапно преживява огромна промяна на дисциплината. Става кротък, внимателен, бдителен. Не нарушава никакви забрани, не изпреварва като ненормален. Зорко следи километража във всеки момент. 

А пък на връщане от Гърция става обратното. Веднъж попаднал в нашенски условия, шофьорът се връща към старите си маневри и нарушения. На лицето му се изписва готовност, надува газта и действа като герой от "Бързи и яростни". Тъкмо да избие цялото това старание и внимателност, което е натрупал зад граница. 

Тоест и да е до манталитет, този манталитет много простичко може да бъде превъзпитан и променян. Само два месеца по-високо глоби и всичко ще дойде на мястото. Изведнъж и българските магистрали и шосета ще се превърнат в цивилизовани, спокойни места, в които просто стигаш от точка А до точка Б. 

 

Кажи ми любимата му поза, за да ти кажа какъв мъж е!
Кажи ми любимата му поза, за да ти кажа какъв мъж е!

Секс още на първа среща. За мнозина това вече не е нещо нестандартно. Ако връзката ви обаче е преминала това първо ниво, можете да разберете доста...