Сузанита влезе в криза на средната възраст

Още от автора

Сузанита неотдавна гостува в „Шоуто на сценаристите“ и даде епично интервю, което си заслужава да бъде коментиранo цитат по цитат. Нейните изказвания доказват това, че тя е преждевременно пораснала, защото едва на 16 години, тя вече преживява кризата на средната възраст. Какво представлява ли? Загуба на приятели, първо разхищаване на пари, а след това спестяването им – колкото по-малко приятели, толкова повече пари за теб, вероятно се опитва да ни втълпи Сузанита. Но нека не коментираме без доказателства, а да се насочим към нейното ключово изказване:

"Преди една година имах много приятели, в един момент спрях да им бъда удобна, когато имам много пари - раздавам, купони, морета, но в един момент тия пари свършват и нямаш едно обаждане да те питат как си...Смятам, че със всяка една изминала година аз се променям".

Ако видя този цитат някъде без да знам великия му автор бих казала, че това е изказване на човек в зряла възраст, наживял се и разумен относно това да преценява обкръжението си и да избира как да харчи парите си. Това обаче бидейки цитат на Сузанита, напълно губи своята логичност и става абсурден. Защо ли? На 16 години парадира с парите си, които са изкарани най-вече чрез пеене по баровете (поне в по-големия си процент). Момиче на 16 години организира пътувания до морето със своите приятели, вероятно и те непълнолетни? Ами родителите? Те сигурно са с друга кола, ще кажат привържениците на Сузанита. Макар че то едни родители - майка й например охотно сподели, че й позволява да пуши цигари и да прави секс дори в ранния пубертет. Че и си говорят за това открито. Преди и след секса.

От кога 16-годишните си раздават пари едни на други, за бога? На техните години, ние си раздавахме дъвки и лукчета. Някои бягаха от часовете, за да пушат и си даваха пари за цигари, когато някой е закъсал. Но да кажеш, че раздаваш повече пари от БНБ, това си е смешно.

По-нататък разбираме, че парите й са свършили. Как така? Нали парите бяха от пеене, а ти пееш редовно? Почти всяка вечер? Вероятно мама и тате са спрели банкомата или гаджето е фалирало.

По-нататък:

"А, колко да имам по математика, аз на училище не ходя, щото смятам, че не е за мене това място. Никога не съм се интересувала да седна, да отворя учебника...не смятам като цяло да завършвам висше образование".

Това нейно изказване много прилича на едно друго преди 2 години: „Чела съм, но не чета.“ и „Чела съм Ботев, но за друго не се сещам.“. Оказва се, че дори и с един прочетен Ботев, Сузанита е попила от неговия революционен и бунтарски дух и се опълчва не срещу робството, а срещу образователната система, срещу правилото всеки ученик задължително да посещава училище от 1-ви до 10-ти клас (по новия закон). За нея обаче училището е една враждебна територия, която тя не може да припознае. Не се чувства добре там. Очевидно нейното място е на сцената. Най-интересното е, че тя твърди, че си пише текстовете на песните сама и засяга социални и познати на цялото ни общество теми. Как става това без образование? Без да отвори учебник и да прочете поне кога се пише пълен и кога кратък член? Явно Луцифер и Буда (за първата й песен намекваме, и ние сме от тези дето са ги слушали без да знаем защо) й ги диктуват късно вечер, докато гледа филми и компенсира пропуснатите знания от книгите.

Изводът от разгледаното до момента е, че за кризата на средната възраст всъщност няма възраст. Както Сузанита допълни в интервюто: „Няма възраст за това, което ще изживееш“. Едва на 16 години тя е обладана от Луцифер и Буда, от мисли за кариера, без висше образование, книги и учебници, но за сметка на това вече е решила да покани Слави Трифанов на сватбата си. Сватба, за която предвид нейната възраст, бих се учудила ако е тази година. Или пък не. Сузанита = очаквай неочакваното.