Защо искам оставката на правителството и главния прокурор и то веднага

Още от автора

Защо искам оставката на правителството веднага? По простата причина, че изобщо не вярвам в честността на организираните от тях избори. То всъщност дори не опира до доверие. Всички сме наясно, че при това правителство честни избори няма да има.

Колкото до причините за исканата оставка на кабинета и целия парламент те са хиляди. От начина на разпределение на обществените пари, през лобисткото законодателство, службогонската и некомпетентна администрация, липсата на стратегически цели, слугинажът във външната политика и така мога да си изброявам до безкрай.

По-неясно за повечето хора е защо искаме оставката на главния прокурор. Затова ще се спра малко повече на тази тема.

Ако прокуратурата наистина защитаваше обществения интерес, щеше да съобщи кой отрови река Марица, а не да ни занимава с разни тъпи SMS-и на разни съветници.

Защо прокуратурата не разследва убийството на върховния прокурор Николай Колев и самоубийствата (може би) на Николай Джамбов и Васил Миков?

Защо прокуратурата не разследва съмненията за съпричастие на главен прокурор към убийство на адвокатка (Надежда Георгиева), станали основание на британски съд да не гласува доверие на българския съд поради недостатъчни фактически и нормативни гаранции за неговата независимост от главния прокурор?

Защо нямаше реакция относно поредицата публични поругавания на презумпцията за невиновност от висши представители на изпълнителната власт и прокурори по време на ненужни за правосъдието публични арести и унизяване на човешкото достойнство?

Защо нямаше реакция след оповестена размяна на есемеси на член на Висшия съдебен съвет с министър-председателя, която убеди гражданите в неразклатеното влияние на премиера върху дейността на кадровия орган на съдиите, прокурорите и следователите?

Защо нямаше реакция на признанията на бившите председатели на Софийския районен и Софийския апелативен съд за влиянието на Делян Пеевски в предварителния подбор на структуроопределящи съдилища?

Мога да продължа дълго с примерите и тук. Казвам ги заради хората, които продължават да си въобразяват, че не сме наясно защо сме на площадите.

Няма как да се очаква промяна с хората, които изграждат една порочна система!

Но ще завърша с една критика към начина на провеждане на протеста. Затварянето на ключови булеварди и то в работно време не добър ход за мен. Това създава предпоставки за инциденти и противопоставяне между граждани. Има и други начини да се покаже обществено недоволство.