Ваксина срещу реалити предавания, моля

Още от автора

Човек и добре да живее, рано или късно "пропада" в озоновата дупка на така прочутия реалити формат. Независимо дали си почитател на този вид предавания и знаеш програмните им концепции, те облъчват зрителя отвсякъде. Гледаш кулинарно предаване и на рекламите хоп - реалити предаване. Слушаш радио в колата - реклама на реалити предаване. Излизаш навън - хората само за реалити предавания си говорят. А, и за ваксини. Но явно им писна и вече включват в разговора доста активно темата за най-новите реалити предавания, кой какъв бил, какво направил, скандали, интриги, глупости.

Българинът се интересува от подобен вид безполезна, но очевидно интересна драма. Може би режисирана. Но все пак драма. Точно затова съществуват подобни формати, които буквално заляха българския ефир и постепенно той започва да прелива.

Да поговорим и за визитките на участниците в подобни формати. Те са направени по следния начин, за да вливат допълнителна драма още преди тя реално да е в зародиш:

Аз съм Петко от Долни Дъбник.

Работя като програмист, но в свободното си време обичам да редя керемиди. Световен шампион съм по това. (силна и мотивираща музика)

Тъжна песен. Когато бях на 7 години загубих котката си и това е най-голямата ми травма. Още не мога да се възстановя. Като погледна котка на улицата и се сещам за нея. Тя беше всичко за мен.

Песен на Мадона. Но точно тогава майка ми ми купи нова котка и тя ми вдъхна нов живот. В момента живея най-пълноценния си втори живот. Благодаря ти, Кити. Обичам те.

Отново мотивираща музика. Мога да спечеля заради всичко, през което съм преминал. (загубата на котката ми) Мисля, че притежавам всички необходими качества, за да се нарека победител - имам стабилна работа, нова котка и редя керемиди и радвам хората. Аз съм добър човек. Другите могат да ми дишат във врата.

Фатална музика.

Следващият участник.

Някой да има ваксина срещу това? 

Че предвид рейтинга, за стаден имунитет не бих чакала.