Престанете да се оплаквате, бъдете позитивни!

Още от автора

А бре, братя българи! Не ви ли омръзна да хленчите и да се оплаквате? Ами че вие се оплаквате от абсолютно всичко (казвам "вие", а не "ние", не защото не броя себе си за българин, а защото гледам да не се оплаквам)! Оплаквате се от държавата и от липсата на държава, от политиците и после гласувате за същите тези политици, от лошите работодатели и от липсата на работодатели, от лошите училища, лошите учители, лошите учебници и от лошите ученици, от лошата телевизия – но я гледате; от пошлата чалга – но я слушате, от Черната Златка – но имате мокри сънища през нощта... Оплаквате се от вълната, водораслите и космоса, от американския империализъм и руския реваншизъм, от евреите (въпреки че повечето от вас не помнят кога за последен път са срещали истински евреин).

Кога най-сетне ще схванете, че от хленченето няма абсолютно никаква полза? Помагало е, когато сте били на 3 и мама е търчала да ви смени аканите памперси, на мамините синчета и дъщери помага и когато са на 23... Но после? Когато тати вече не може да носи и мама да меси, кой ще ви бърше дупето?

Защото истината е съвсем проста – животът е такъв, какъвто си го направиш. Вече не сме тоталитарна държава – като не ти харесват управниците, кой те спира да си метнеш парцалките на гърба и да отидеш някъде, където държавата не ти пречи? Някой да те бие да гледаш телевизия, която не харесваш? А случайно да познавате ученик, който да иска да научи нещо и да му попречат? Дрън-дрън... Винаги е имало и ще има два вида ученици - които искат да научат нещо, и други, които искат да отбият номера и да не им досаждат с подобни глупости. И това няма нищо общо нито с учителите, нито с училищата или с учебниците.

Ами работодателите, които давали ниски заплати? Че да не би с полиция да са ви замъкнали при тях да им работите? Щом смятате, че заслужавате заплата като германец идете в Германия – никой не ви спира. Или самите станете работодатели! Или придобийте професия, която се търси – в момента сайтовете за работа са пълни с обяви за всякакви програмисти.

А пък за глупостите около чалга, „ВИП-ове” и подобни? Кучето скача според тоягата! ВИП-овете съществуват точно защото има зрители за тях. Да не би Алф да праща есемесите?! Още по-странно е как така са толкова наясно с нещата точно тези, който най-много обясняват колко скапано е дадено предаване.

Абсолютно на всеки човек много неща не му харесват. Но пробваш да си решиш проблема, и ако е невъзможно ИЛИ АКО НЕ СИ СКЛОНЕН да направиш това, което е необходимо, се адаптираш за момента и търсиш допълнителни възможности. Но ако само хленчиш вместо да си настроен позитивно и да си държиш очите и ушите отворени, то имаш право и трябва да се сърдиш единствено и само на себе си!