Плевнелиев-президент на България, или на “офшорките”…!?

Още от автора

Не съм гласувал за Росен Плевнелиев, защото беше предложен от ГЕРБ, иначе ми харесваше като човек, че даже и като президентт. Доста го подиграват, че бил слабохарактерен, че бил “под чехъла на Марга”, тоест-зависим от вицепрезидента си Маргарита Попова. Въпреки това, не мисля, че той е зависим, просто е деликатен, нищо лошо в това. Така е, разбира се, защо човек непремено трябва да бъде груб и невъзпитан, за да има имиджа на “мачо”. Оказва се, че “мачо” може да бъде и човек, който е възпитан, образован и деликатен. Да, така е, само дето същият този президент, се оказва, че така лееекинко, поотделил едни парички-1 милион долара от Linder и още по-лееекинко, тъй взел, че ги скътал в една китна и доста добре прикрита “офшорка” в Кипър.

Е да ме прощава Плевнелиев, ама едва днес почувствах удовлетворение от това, че не съм гласувал за него. Не само това, ами дори се гордея!

Г-н президент, Роска, как би коментирал меките си като пресен памучец от Сливенско думи, на фона на това, което се оказва, че сте вършили доста подмолно и доста нередно, струва ми се, за да не кажа, направо престъпно!? Май се оказа, че “тихите води са най-дълбоки”, както навремето ми казваше учителката по “Опазване на човека и природата”-г-жа Невена Колева.

Плевнелиев беше последният човек, в когото бих се усъмнил, въпреки, че не бях негов избирател. Е, какво се оказва сега, Бойко не става, Волен е луд, Сергей е…, айде да не казвам какъв, Местан си е турчин, един само Плевнелиев ни беше останал и  той се оказа по-маскара от всичките предишни, взети заедно…!

Ето как Бойко се оказа прав-лош материал сме, колкото и това да не ни се харесва. Лошият материал ражда друг лош материал и го възпитава по този начин, и накрая се оказва, че лошотията се самовъзпроизвежда. Така се стига постепено до проблема-наречен демографски колапс-това е колапс от към кадри и от към качествени “подизпълнители” на всички нива, във всички административни звена.

Аз искам министър-председател, който да може, да знае, да действа-не искам марионетна кукла с гумен нос, която да изпълнява всеки щукнал мурафет в главата на Местан ефенди, или пък в…едно друго място на товарищ Сергей!

Аз искам президент, който да не хленчи, президент, който да има визия, имидж на честен и благороден човек. Не ми е нужен президент-лигльо и финансов мошеник!

Аз искам Парламент, в който не един глас на един напълно неуравновесен националистически тип, да решава всичко! Искам депутатите да работят, а не да са ДУПЕтати, както всички до сега, с много малки изключения, които вече не са в Парламента дори!

И Вие ли искате това..!? Ами ако го искате, трябва сами да си го направим, защото няма да ни го дадат даром! Не, не призовавам към революция, както ме обвиниха преди няколко месеца някои читатели тук.

Тя революцията сама си дойде, защото хората се отегчиха до смърт от некадърни политически проститутки, националистически вресльовци, които редовно пропускат да си вземат “диазепама”, писна им от социалистически гювендии, редовни, законни и справедливи “мъжки момичета, а не жени”, хората се погнусиха от целия политически порнографлък, стигнахме до там, че една песен на Слави Трифонов, друг виден “псевдо опозиционер”, стана национален хит-“Нема такава държава”. Ами да, наистина “нема такава държава”, защото тя е само една и се казва Булгаристан…., нали така Местан каймакамин ефенди..!?

В държавата на Златките и Калинките, бият журналисти по улиците, убиват писатели, уволняват заради политически пристарстия, или обратното-назначават заради това. В държавата на пеещите ….”професионалистки” трябва да знаеш, кога и пред кого да се наведеш, за да получиш това, което търсиш, както в “Майсторът и Маргарита”. В държавата на политици, прочели само “Винету” можеш да си правиш, каквото си искаш, до когато си поискаш, защото в Булгаристан няма закони, тук законът е “Законът на джунглата”! Е, има ли друга такава държава…!? Май Иванка от Чикаго ще се окаже права, като ми каза: “Венци, хващай самолета, докато още го има и летището…!”.