За розовото като престъпление!

Още от автора

Много се изговори за това какво Хулиганство, Вандализъм и Безобразие е оцветяването в розово и лилаво на Паметника на антифашистите.

Малко обаче се говори за това, какво всъщност символизира този акт. За това ще се опитам да опиша всички елементи включени в тази Арт-акция от заранта на 7-ми ноември и да ги реконструирам пред вас.

Първо да си припомним дефиницията на думата \"паметник\" в тълковния ни речник - скулптурно или архитектурно произведение, издигнато в памет на някого или на нещо.

Скулптурната композиция дело на проф. Любомир Далчев на ул. "Позитано" 20 в София е издигната в ПАМЕТ на борците против фашизма и капитализма – нали така?

Ясно е, че за 24 години най-доверените другари на партията и техните верни служители и агенти на ДС, се превърнаха в най-големите капиталисти. Така паметникът вече беше поруган наполовина от същите другари, поръчали неговото изработване през миналия век.

През 2013 г. наследниците на Българската комунистическа партия сключиха очевиден съюз с фашистите, влезли в 42-рото Народно събрание. Ето така и останалата половина от паметта на паметника беше поругана от наследниците на другарите, поръчали неговото изработване през миналия век.

Към това като нюанс ще добява, че от години фундаментът на този паметник се бе превърнал в място за изхвърляне на боклуци и... уриниране.

Оказва се, че на практика скулптурната композиция на ул. "Позитано" 20 в София, издигната в ПАМЕТ на борците против фашизма и капитализма, отдавна и отвсякъде е поругана.

Даваха ли си сметка наследниците на Българската комунистическа партия, обявена със закон за престъпна организация, че са извършили най-голямото престъпление спрямо собствената си история?

Даваха ли си сметка българските антифашисти колко отдавна техният героизъм е поруган от техните другари-капиталисти?

Днес, малка група млади хора, необременени от пропагандата от преди 89-та година, а и след това, показаха нагледно, че този паметник отдавна е поруган.

Поруган от онези, които носят вина за националните предателства и престъпления спрямо паметта на жертвите на фашизма, комунизма и посткомунизма.

Неслучайно е избрана и днешната дата 7-ми ноември, денят на Октомврийската революция като съдбовна дата за появата на всички тези престъпления.

Хайде сега кажете: Кой е поругал паметника наистина?