Кое е по-малкото зло?

Още от автора

Когато избираш между две злини по-малката, не значи, че не избираш пак злото!

В последните дни левицата беше се разтресена от бившият й лидер и бивш президент Георги Първанов. На фона на продължаващите повече от 7 месеца протести срещу олигархията и задкулисието в лицето на Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Делян Пеевски, Лютви Местан известеният с агентурния си псевдоним Гоце, като че ли реши да покаже, че има олигархия и задкулисие с човешко лице – неговото. Архитектът и баща на Тройната коалиция реши да покаже, че неговите политически констелации са по-успешни и по-добри от тези на Станишев. Танцуващия, 2 президентски мандата, танго с Бойко Борисов, поиска да заяви днес, че е по-добър танцьор на терена на широкото национално разбирателство и всенародна любов. Политикът, който има най-малко принос за евро-атлантическата ориентация на България, днес влиза в битка за Европарламента, но всъщност се бори за сърцето на Русия.

Георги Първанов или Сергей Станишев? Този въпрос ентусиазира не левия електорат, който 25 години чака БСП да се разцепи. Сред левите объркването е видимо, а раздразнението повече от поносимо.

Отправяйки въпросът на последните 7 месеца “КОЙ предложи Пеевски?”, всъщност Гоце търси да спечели симпатиите и на част от протестиращите. И може би с право. Да не забравяме, че докато той подреждаше своите схеми, лица като Сидеров и Пеевски бяха само миманс. Заслуга ли е това на Първанов? Може би да. Но да се върнем в днешния ден. На какво залага днес той? На късата ни памет! На това, че сме забравили тесните му връзки с Доган например. А кой е човекът на Доган в днешната политическа схема – Местан? Не. Пеевски разбира се! А кой е икономичекият инструмент на Доган? Е тук всички познаха от раз! Не е ли Гоце всъщност инстромент на олигархията и задкулисието за смяна на политическата фасада, защото тази на Станишев и Орешарски става все по-налицеприятна и опсана за статуквото. И не на последно място, защо за тези 7 месеца не чухме от българския Батман нито една дума срещу Жокера на българската олигархия. (Как му отива на Пеевски да е Жокер, а? :-). Всъщност и до днес Бойко не е казал една лоша дума срещу Делян. Може би защото знае, че и без да е официален шеф, успелият млад човек и днес дърпа конците в службите, а Борисов добре знае какво е да разполагаш с ресурса на службите.

И сега към въпроса – Кое е по-малкото зло! Гоце или Станишев?

Отговорът е, че и двамата са носители на един и същи политически модел, срещу който повече от 7 месеца българските граждани протестират.