Моите социални искания

Още от автора

Ако някой от вас, неуважаеми властимащи, прочете това (ако изобщо четете нещо различно от опорните точки, които получавате на електронните си пощи след всеки допуснат от вас гаф), ако е останала някъде в изгнилите ви души поне една капчица живец, направете поне едно добро нещо.

Не ви моля, защото според Конституцията не сте богове, светци или наши господари, като каквито съм убеден, че се вживявате, а ви призовавам, защото аз съм една седемилионна от суверена, който e вашият работодател. Според Конституцията, в името на която би трябвало да сте дали клетва.

За кой ли вече път се разочаровах от настоящата власт през изминалата седмица, когато разбрах, че според поне формално най-влиятелния държавен мъж е все още рано да имаме електронно правителство. Нещо, благодарение на което в бившата съветска република Естония (където стандартът на живот е по-добър, но не и кой знае колко по-висок от нашия), корупцията е сведена до минимум. Там електронно правителство е въведено още през 1999г. Според мен такова нещо би могъл да изрече само човек, който не иска корупцията у нас да бъде ликвидирана.

Но да оставим този въпрос на страна. Обръщам се към вас със социални искания. Призовавам ви да направите всичко възможно, за да не се налага на изпадналите в беда хора да разчитат на благотворителността, за да се справят със затрудненото си положение. Нали най-голямата партия в тази коалиция е социалистическа?! Защо това не спира?

Мисля, че добре разбирате, че не можем вечно да се надяваме на добрината на хората, на „Българската Коледа“ или на японски, немски или американски дарители. Защото това отношение спрямо нуждаещите се е лицемерно и обидно, както от ваша, така и от страна на всички нас, гражданите, които наистина вярваме, че отговорността ни като общество се изчерпва с един SMS.

Изгответе план за квалитетна реформа на социалната система и го осъществете. Без да теглите заеми, които след време ще трябва да изплащат децата и внуците ми. Защото съм убеден, че има пари в държавата, но просто не се разпределят правилно.

Не може вечно хората с физически увреждания да живеят с мизерна инвалидна пенсия, а други хора, нагли, алчни и мързеливи да получават същата пенсия, понякога и по-голяма от тaзи на наистина нуждаещите се, защото са почерпили личния си лекар еднократно и са се снабдили с необходимите документи, които сочат, че имат еди колко си процента инвалидност.

Не може вечно възрасните хора да живеят на фотосинтеза и две марулки по празниците. А народните представители (които са избрани от тях, за да защитават техните интереси) да се возят на най-модерните автомобили за сметка на данъкоплатците. Още по-нелепо е това, ако вземем предвид, че има страни, в които най-влиятелните хора в държавата се придвижват до работните си места с велосипеди или с градския транспорт.

Не може да сте български политици, а да защитавате чужди интереси.

Не може да ни управляват хора, обладани от глупостта.

Крайно време е вече да нямаме живеещи в сиропиталища деца, а лишените от родителска грижа да бъдат осиновявани колкото е възможно по-скоро, за да не им липсва нито уюта на собствения дом, нито родителската обич.  

Направете поне едно добро нещо. В противен случай ще докажете и на малкото останали хора, които все още ви вярват, че всъщност аргументите на протестиращите и възмутените от вас са железни. Ако не го направите, когато дойде време да отстъпите властта на марионетките от другия лагер, когато няма да бъдете толкова силни, колкото сте в момента, сами ще се убедите, че от вас няма смисъл.

99,99% съм сигурен, че няма да се погрижите нито за тежко болните, нито за хората с физически увреждания, нито за пенсионерите, нито за децата без родители. Защото ви липсва не само желание. Нямате и таланта, чувствителността и ентусиазма, които са необходими, за да го направите. Но макар и погледите ви по нищо да не издават, че имате души, все пак предполагам, че е останал някакъв човешки момент у вас, който едва ли би могъл да се отключи сега, когато властта е в ръцете ви. Но знае ли човек?!  

Надявам се, че си давате сметка, че освен евтините електорални единици, които съм убеден, че вие умишлено държите в бедност и безперспективност, за да бъдат именно такива, в България живеят още милиони български граждани, които съвършено добре разграничават доброто от злото. И тези хора никога повече няма да ви оставят да консумирате властта необезпокоявани.

Друго поколение поема щафетата. Поколение на информационните технологии, от които вас толкова много ви е страх. Взискателно поколение, което няма да позволи да бъде унижавано от елементарни и нагли биологични единици, чиято единствена житейска цел е да се наплюскат и да угоят и децата си.

България вече е различна.

Запомнете добре това.

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете
Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Жените често си задават въпроса какво привлича най-много мъжете и какви качества притежава една неустоима дама. Вижте още: 6 "невинни" признака,...