Pain in the ass

Още от автора

Всичко щеше да е наред и по план ако ги нямаше тези досадници от Реформаторския блок. Те са истински “pain in the ass” за политическото статукво. Лек преглед на политическото говорене през изминалите месеци показва, че няма представител на задкулисието, неговите нови политически проекти и техните обръчи от медии, който да не се упражнява на тема колко лошо нещо е това Реформаторския блок. Уповавайки се на мисълта на Чърчил, че “Злобата на враговете е мерило за силата на личността” то може да си направим следния извод - след като всички, които не искат да се променят механизмите на обвързаност между политици, мафия и тайни служби, са срещу Реформаторите, то в техния блок има нещо здраво.

Ех, колко хубаво щеше да бъде, ако го нямаше този досаден Реформаторски блок. На терена щяхме да имаме:

БСП (партията на Бившите комунисти, които не могат да се откъснат от руската си зависимост),

ДПС (Партията на Ахмед Доган, който, по собствените му думи,  разпределя парите на държавата),

ГЕРБ (Партията на Цветан Цветанов с лидер Бойко Борисов, които не разбраха какво нередно има в това да се задушава бизнеса или подслушват незаконно политически опоненти),

Атака (Фашистката партия, за която националният интерес е Руският интерес),

България без цензура (Партията на Доган, Пеевски и Василев)

АБВ (Партията на агент Гоце).

Какво е общото между тези 6 политически формирования? Ами, че гарван гарвану око не вади. Борбата е само за това кой да управлява парите на руските интереси в България. Къде се вписва тук Реформаторския блок? Ами никъде! Тяхната поява само разваля така добре подредената компания по-горе. Какво да се прави? Ами ще го мачкат блока, докато го изгонят. Колкото до Меглена Кунева - да, тя не излъчва онази балканска напоритост, нито може да бъде разпозната като селско момиче от картините на Майстора. Но именно заради това може много по-бързо да бъде припозната като своя в доминирамите от англосаксонци и франки студени коридори на еропейските институции.

Абе големи досадници са тези от Реформаторския блок. Хем са малки, хем всички се занимават с тях. Най-добре е със закон да забраним явяването на избори на партии и коалиции, които не отговарят на следните условия:

  1. Никога да не са имали нещо общо с преорентирането на България от Русия към Европа и НАТО;
  2. Никога да не са изразявали друга национална позиция, различна от руската
  3. Никога да не са имали и най-малкото желание да отстояват ценностите на съвременната цивилизация в България
  4. Никога да не са имали нищо общо с Иван Костов
За да има спокойствие в България трябва да спрем с конфронтацията - тази мантра, изготвена в коридорите на задкулисието успешно си пробива път, за да задушава всякакъв опит за различност на терена на днешната политическа система. Последният живец, който може да се справи срещу това, е гражданската енергия, която трябва да направи своя избор! За да се започне отнякъде!