Петък 13-ти

Още от автора

С какво може да запомним петък, 13-ти юни 2014 година?

С 55-тия рожден ден на Бойко Борисов? Малко вероятно, след незабравимия 53-ти рожден ден, който гражданите отбелязаха със знаков протест на Орлов Мост.

С 5-тия вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски? Теоретично, това можеше да бъде първият успял вот на недоверие, но този няма да го запомним с това.

С подаването на оставката на правителството на Пламен Орешарски! Емоционално тази ОСТАВКА я преживяваме вече 365 дена, така че най-много да спрем да я преживяваме повече.

С понижаването на кредитния рейтинг на България? Едва ли някой ще се учуди, след като вече беше ревизирана перспективата за страната ни от стабилна на отрицателнана.

С изявление на бивш журналист, че той е свалил правителството и е готов да отиде на заколение и да стане премиер? Колко пъти ще слушаме тази развалена плоча на трубадура на задкулисието?!

С новина за ново разцепление в дясното на принципна основа? Това може да го отчетем като пореден подарък за рожденика. Докато малките вдясно се карат кой е по-голям, големият вдясно ще продължава да печели избори всяка година! Това отдавна не е новина.

С екзактното проникновение, че балансът е запасен спрямо пропорциите на обществените настроения, които резултират чрез адекватно политическо отчленяване от деструктивизма на едно лидерство, характерно за парадигмата на отчаянието.........? Разбирам, и това е малко вероятно да запомним.

С поредната оправдателна присъда на някой престъпник или бивш министър или с поредно обвинение срещу същите? Всъщност каква е разликата, нали всички големи клечки са на свобода, макар и с множество висящи дела и присъди. Накрая най-много някоя дребна риба да получи от висящите присъди. Нещо като висящото кафе.

С протеста пред Съдебната палата срещу Главно мюфтийство? Нетолерантността отдавна не притеснява българите. Какво като излязат стотина фашизоиди да викат срещу турците? Някой дори ще отсече “А те, турците като са ни клали 500 години, а?....” И така разговорът свършва.

С поредния пиян шофьор хванат с нов рекорд в кръвта му - 8 промила алкохол? Ние да го запомним, но каква полза като полицията ще го забрави след 100 лв. в ръка и ще го пуснат да се налива отново и отново да шофира.

С двубоя Испания – Холандия? Е, този мач вече сме го гледали преди 4 години. Тогава резултатът беше 1:0 за испанците и така станаха световен шампион. Най-вероятно и този път ще бият, без обаче да им е гарантирана купата. Така че и това ще мине и замине.

С горещия ден, който не се понася? Или с поройния дъжд, който отново ни удави? Това време така се обърка, че вече дори не го помним кога какво беше.

С какво може да запомним петък 13-ти юни 2014 г.?

С това, че сме прецакани отвсякъде!