Битката е спечелена, но войната продължава

Още от автора

Нека не изпадаме в лятно безгрижие след ОСТАВКАТА. Битката бе спечелена, но войната на гражданите срещу мафията продължава!

Нека признаем, че ако не беше гражданската енергия, срещу безобразието наречено правителство на Орешарски, то щеше да си изкара целия мандат.

Нека признаем, че ако не беше гражданската енергия, срещу т.н. задкулисие, партиите в парламента щяха да се наместят удобно и да си играят на управляващи и опозиция в продължение на 4 години.

Нека признаем, че се случи това от което най-много се е страхува мафията и нейните производни политици! Българските граждани станаха активни! Излязоха и извикаха ОСТАВКА.

Нека признаем, че днес има два сериозни субекта, които реално се превърнаха в остриета в битка срещу мафията – един политически и един граждански. Без активните действия на Реформаторския блок (РБ) и на Протестна мрежа (ПМ) гражданската енергия можеше да загуби тази първа, но тъй важна битка срещу мафията.

Нека признаем, че колкото и да ги подценяваха, колкото и да ги обявяваха за политически трупове, Реформаторите, макар и извън парламента, проведоха най-голямата политическа битка срещу управляващото мнозинство като разкриха националното предателство на властимащите, че пишат български закони под диктовката на Кремъл. На Реформаторския блок дължим спирането, поне засега, на Южен поток и създаването на мощни настроения срещу енергийната зависимост от Русия, а оттам и оттеглянето на руската подкрепа за правителството на Орешарски!

Нека признаем
, че колкото и някои да се опитваха да маргинализират Протестна мрежа, колкото и т.н. медийни бухалки на мафията да се опитваха да ги съсипят чисто човешки, това се хората, който проведоха най-голямата битка срещу тандема Пеевски-Василев и разцепиха най-мощната политико-икономическа империя в днешна България! Със своите сигнали срещу прокуратурата за организирана престъпна група между Василев, Пеевски и Бареков, Протестна мрежа успя да принуди Василев вече два месеца да не се завръща в България, Пеевски да разлюби Станишев, а Бареков да бъде доведен до “ръба на предела на изпитанието на човешката, психическа и физическа издръжливост”.

Нека признаем, че обслужващи журналисти ще се опитват да ни вкарват в обяснителен режим по други теми. Ту някои ще започнат да питат защо Иван Костов защитавал Цветан Василев или защо Радан Кънев държал партийни пари в КТБ.  Ту други “журналисти” борещи се за правдата ще ни отклоняват вниманието с това, как Ивет Добромирова си била купила офис на площад Народно събрание или как иска да става шеф на БНТ.

Нека признаем, че ако тези въпроси са в състояние да разединят гражданите в битката им срещу мафията, значи за нищо не ставаме като общност. Ако помежду си РБ и ПМ започнат да си мерят кой какви заслуги има за ОСТАВКА-та и кой е по-принципен и неопетнен, мафията отново ще вземе превес и плахата надежда за промяна отново ще се изпари като дим.

Нека признаем, че въвличането в такива разговори е част от сценария на задкулисието, което сега търси реванш чрез разбиване на гражданската енергия противопоставяйки двете единствени сили, които не са част от задкулисието. През 90-те същото това задкулисие въведе израза “Всички са маскари!”, за да може по-лесно да омаскари СДС и да го приравни към БСП и ДПС и да се внуши, че разлика между тях няма. Днес обаче, благодарение на казусът Пеевски е ясно, че има разлика между задкулисието управлявало България през последните години и протестиращите граждани.

Нека признаем, че подобно на Давид, Реформаторите и Протестърите успяха да повалят Голиат в лицето на политическата мафия обвързана с Русия.

Нека признаем, че Реформаторският блок и Протестна мрежа се превърнаха в незаобиколим фактор в гражданския и политически живот на страната. И сега те са основното острие на гражданите във войната им срещу мафията. Защото гражданският протест нямаше за цел да замени тандема Пеевски-Х с тандема Пеевски-Y, който вече ни е познат от близкото минало го! Целта беше КОЙ повече да не ни управлява!

Нека признаем, днес имаме уникалния шанс да прекъснем онези политически практики, които ни отвращават през последните десетилетия, а това е процес, който изисква нашата гражданска активност да бъде непрекъснато будна!

Нека признаем,
че ОСТАВКАТА, е само една спечелена битка във войната с политическата МАФИЯ!