I love you…

Още от автора

Бременна българка и съпругът й, който е гражданин на Мароко, са били нападнати и бити с метален бокс на метри от Народната библиотека в София, съобщи вчера Нова телевизия. Причината – марокенецът казал „обичам те“ на съпругата си на английски език, което подразнило намиращите се наблизо хулигани.

Поредният гнусен, първобитен и античовешки акт на изтъканата от псевдопатриотизъм и предразсъдъци проста маса. Писателят Георги Марков, в своите задочни репортажи, определя национализма като дивашко чувство. Все повече се убеждавам в правотата на думите му. Защитниците на човешките права твърдят, че атаките срещу чужденци стават все по-чести. В действителност случаите като този са стотици, но наказани никога няма.

Това са резултатите от изблиците на политическата и медийна пропаганда, която от дълги години всява страх и омраза към чужденците и към представителите на малцинствата, както и изобщо към различните хора. Невежият човек се бои от непознатото, смущава се от различното и мрази всичко, което му се каже, че трябва да мрази. Именно благодарение на тази пропагандна система, днес страхът, ограничеността и расизмът са едни от най-ярките проявления на голяма част от съвременните българи. Тя превърна много изначално невъзпитани младежи в непоправими и твърдоглави несретници.

И на Запад се случват такива неща, ще ме коригира все някой. Да, така е. Такива побъркани извратеняци, които нападат някого, задето е казал, че обича бременната си жена (която даже са ударили с бокса в областта на корема, както твърди самата тя), има и в Америка, и в Русия, и във Великобритания, сигурно ги има и чак в Австралия. И какво от това?! Аз просто искам да живея в нормално и цивилизовано общество. Не в чужбина, а тук, в България.

Как е въможно в XXI век, при наличието на толкова много информационни източници, все още да има дълбоко посредствени биологични единици, които не осъзнават една от най-простите житейски повели – че хората се делят само на добри и лоши, без значение от каква националност, пол или раса са?

Моят отговор е един и е категоричен – това се дължи най-вече на лошото възпитание, което води до масово безразсъдство и прави хората нещастни, озлобени и просто тъпи. Именно лошото възпитание превръща човешкият материал в робски.

Точно такава е същността на наглите псевдонационалистчета, позволили си да посегнат на бременна жена и на съпруга й
, при това на оживено място, каквото е пространството около Народната библиотека – робска. А фактът с местоположението означава, че те нямат страх от закона. И вероятно са правили такива неща десетки пъти преди този инцидент.

Този тип младежи мразят не само чужденците. Те мразят всички. Мразят и себе си дори. Днес те избиват възпитаната у тях агресия по този начин – тормозейки по-различните от тях.
Утре, когато по-голямата част от времето им ще бъде ангажирана с робски труд срещу мизерно заплащане, те ще бият жена си и децата си (за да станат и те злощастници като тях), ще пукат гумите на съседите си, ще си хвърлят боклука през прозореца, ще си мечтаят Путин да ги анексира и ще крещят „*** за Левски“, когато по телевизията дават мач, докато на десния им крак за вечни времена е татуиран ликът на Апостола. 

Но лошото възпитание не е само техен модел на поведение. То е модел на по-голямата част от съвременното българско общество.
А представете си само в каква прекрасна България бихме могли да добруваме, ако заживеем възпитано...

При наличието на толкова много информация, липсата на възпитание е въпрос на личен избор. А за лошотията просто няма и не трябва да има оправдание. Извършителите на това нападение трябва да бъдат открити и наказани. Само така биха се променили.

Или ще реагираме адекватно и категорично ще порицаваме този тип хулигански изцепки, или ще дойде ден, когато същите тези безгръбначни мекотели, които вечно ще бъдат недоволни от живота си, ще изгонят всички останали техни сънародници, които проявяват прекомерна търпимост спрямо тях. Нещо повече - вече 2 милиона българи напуснаха страната си, но не заради някой друг, а заради представители на собствения им народ.

Дълбоко се срамувам от извършилите на това престъпление. Надявам се, че скоро пострадалото семейство ще се радва на една прекрасна рожба. Дано Яна и Хишам Ел Хаки успеят да заличат спомена от неприятния инцидент и дано се уверят, че в България има и много прекрасни хора, които ще стават все повече и все по-силни.