Искам да съм негър в Алабама

Още от автора

Поводът да напиша тази статия е един коментар от читател на Actualno. Ставаше въпрос, че в Америка малцинствената група на негрите (които са по-малко от 10% от населението) на практика и морално, и материално, тероризират и изнудват всички, които не са от тяхната боя. И това нямаше да бъде възможно, ако не беше насаждано и толерирано от медиите. Които медии с малки изключения през последните 20 години са станали толкова левичарски, че мухлясалата мумия на Ленин сигурно си умира от смях в мавзолея си. Създадена е такава атмосфера на фалшива политическа коректност, че никой от обикновените хора не смее да гъкне! Защото веднага ще го обявят за расист!

Преди да продължа искам да поясня, че нямам нищо против негрите. Нека да си живеят живота така както искат. Но това, срещу което съм много против, е техните твърдения, че другите хора „са им длъжници” и че „Аз съм негър, следователно ти трябва цял живот да ме издържаш!”.

А същевременно 1/3 от негрите дори не си правят труда да се научат да четат и да пишат и ползват в целия си живот само около 200 думи. Още 1/3 от тях заучават само най-елементарните знания. И за сравнение - 96% от американците от азиатски произход завършват средно образование с достатъчно добри знания, за да бъдат приети в колеж. И то въпреки факта, че азиатците в САЩ са най-тормозени на расистка основа. И са тормозени не от белите, а най-вече от негрите – които отдавна вече са станали най-големите расисти.

А и защо им е на негрите да се мъчат да учат? Преди 2-3 години телевизия правеше интервю в средно училище в Ню Йорк. Репортерът пита една 15 годишна негърка „Сега се решава бъдещето ти; сигурно много учиш?”. При което тя го поглежда като че ли е хлебарка „Абе аз да не съм луда да уча? След 2-3 месеца ще забременея, ще родя, и после цял живот ще живея от социалните!”.

Когато Обама спечели президенстките избори една друга негърка каза по телевизията „Сега вече няма да се безпокоя за вноските за колата си!”.
И са прави. По време на царуването на Обама броят на негрите-търтеи, живеещи на гърба на другите, започна да приближава 40%! Но ако някои се осмели да ги пита защо не работят, веднага заявяват „Белите са расисти и не ни вземат на работа!”

На което един друг чернокож – кмет на голям град, отговори „Ами погледни се на какво приличаш! Подстрижи се, избръсни се, изкъпи се, облечи си риза, купи си колан и си вдигни гащите – никой не е длъжен да ти гледа косматия задник. Пък тогава ела да говорим за работа!”. Но ако това не бе казано от чернокож, а от бял, сигурно щяха да го линчуват.

Същите тези хора, които от „люлката до гроба” живеят на чужд гръб и не са заработили и 5 стотинки, се водят „бедни” по американските стандарти. И получават безплатни или почти безплатни жилища, безплатно отопление и осветление, и 700-800 долара на месец в брой. Ами защо им е да се мъчат да учат и после да работят?

При това положение чудите ли се още, че фразата „Искам да съм негър в Алабама” е толкова популярна в България?