100 и нито един съвета как да ви е през к*ра за държавните

Още от автора

Не е нужно да имате к*р, за да ви е през к*ра. Също както не нужно и да имате държавни, за да ви е през държавните. На държавата също ѝ e през държавата за държавните ви. Ако случайно имате котка под леглото, на нея ѝ е през храната и акането за държавните ви. Ако нямате котка, разходете кучето си, накарайте го да ухапе полицай или поне да го излае на майка. Ако случайно нямате нищо, значи на никого не му пука за вас, а в това има нищо случайно откакто масон масува. Имайте надежда, тя е като масоните, съществува, но не за всички просто живи.

Псувайте! Донякъде олеква, доникъде - не, затова ходете редовно по нужда, от това винаги олеква. Пийте течности, това е най-забавното, което може да си позволите. Който не е крал секунди, докато пие вода, когато чете за държавни, не може да претендира, че е учил в юридически факултет. Да, посвещавам този текст и паля свещ за всеки, който не е учил в юридически факултет, но го е завършил.

Ходете на църква. Това е като да ходиш на дискотека, нали все някой трябва да кара скъпа кола от парите ти. Ако все пак разчитате на бог, той ще бъде с вас през цялото време, но няма да му пука, затова си купете нови маркери, разнообразявайте цветовете им и рисувайте пиш*и по лекциите на колегите ви в библиотеката.

Правете секс. Ако имате гадже, не забравяйте, че го имате. Ако нямате, това не ви пречи да правите секс с каквото имате. Ако искате нещо ново и свежо, спете с най-дебелия си учебник, това е като да спиш с най-дебелия си съученик, но по-тъпо.

Притеснявайте се. Няма по-малко зло на света от това да не се притесняваш за нищо, защото това не значи, че ти е през к*ра, а че сам си си го е клъцнал. Притеснението е еликсирът на мъдрите, помага на перисталтиката, вкарва нервите в боен режим, държи мисълта ви бодра и ви носи до три пъти по-голям шанс за инфаркт. Ако умрете, няма да ходите на изпит, така че долу главите.

Сесията е дълга, но си пестете силите. Излизайте по-често без приятели, защото просто сте скучни. Обсъждайте правни казуси само насаме и не спорете на висок глас, ще минете казуса само ако сте в правилната купчинка и не говоря за разходката на кучето ви. Писменият изпит е няколко часа, така че пийнете хапче за запек и се изкъпете. Ако имате запек, не пийте нещо, но не забравяйте да се изкъпете. Когато сесията мине, продължете с къпането.

Взимането на изпитите няма нищо общо със знанията, които носите, но е техен пръв приятел и последен жив роднина. Да пробваш да минеш без четене на изпит, е като опиташ да минеш колежка в първи курс – може да бутне, може и не. Ходенето на държавни не е битка на бойното поле, така че не очаквайте медали, но си търсете почести. Не дразнете колегите, които имат 5, а са учили за 6, освен ако нямате 3. Ако оценката не ви харесва, откажете я и благодарете на майка си, че не ви е отказала навремето. Приемете съдбата си, само ако ви е угодна. Нахалствайте, има какво да губите.

Изпитите са представления за актьори, които си знаят текста. Ако не знаете точното либрето, изберете си друго, но не прибягвайте до жестомимичен превод в ефир, защото ще цифровизират за следващия път. Разкажете тъп виц, направете нелеп комплимент, научете се да си връзвате вратовръзката, не носете бели чорапи с черен панталон. Ако случайно имате цици, покажете ги, всички обичат цици до показване на противното.  

Не ближете гъзове. Тъпо е. Ако ви харесва, вие си знаете.

Не допускайте професори да се гаврят с вас, въпреки че ще го направят. Не се разочаровайте, напийте се. Публична истина е, че животът продължава и след края на вечерта. Завиждайте. Говорете зад гърба на отличник и съжалете някой скъсан. Това няма да направи пиш*ата ви по-малка, но тя никога няма да стане по-голяма. Ако нямате пиш*а, обърнете се към циците си, ако нямате, завъртете се, хванете такси и наплюйте шофьора.

Повърнете! Това очовечава, но само първия път.

Усмихвайте се. Един път се умира. Взимането и носенето на изпити няма да ви направи по-щастливи, но ако от това зависи дали ще бъдете или не щастливи, то вие сте абсолютни нещастници и трябва да се наплюете сами. Това, че ще имате диплома, не значи нищо. Не се правете на по-умни, отколкото не сте и говорете на български език, нищо че латинският вече ви е майчин. Не наричайте останалите неюристи, отива ви на образованието. Когато ходите с костюм по улицата, сещайте се, че понякога и вие ходите до тоалетна, колкото и да не е срамно.

Да не ви пука, винаги има нещо по-важно от това, което мислите, че е важно, докато не се появи нещо наистина важно, за да разберете, че нищо никога не е било важно. Излезте на разходка, нахранете котката, отворете си биричка, сложете сол в кафето си и захар в салатата, изпейте песен, убийте хлебарка, издухайте сопол, поплачете сам, кажете на някой, че не го обичате, изтеглете си Инстаграм, после го дръпнете, полейте цветето за първи път от месеци, пуснете си порно, тичайте в парка, спете с удоволствие и учете още няколко месеца. Всичко ще е толкова наред, колкото си пожелаете. Успех.