Не празнувайте Хелоуин, изберете българското

Още от автора

Не празнувайте Хелоуин и жлъчно хейтвайте предимно младите хора, които в събота срещу неделя ще се съберат с приятели, за да се позабавляват, маскирани я като персонажи от фантастичните филми, я като приказни герои от анимациите на Дисни. Наричайте ги чуждопоклонници и предатели. Няма съмнение - това е най-непогрешимият и ефективен начин да възродите интереса на обществото към кукерството, както и към изконните български традиции и обичаи изобщо.

Не позволявайте и на децата си да празнуват Хелоуин в детската градина или в училище. Осигурете им едно сдухано детство, лишено от забавления и социализация.

Научете ги да мразят. Кажете им, че другите деца са тъпи, понеже ще се маскират за чужд комерсиален празник, а родителите им са родоотстъпници. После им обяснете, че няма и Дядо Коледа, а белобрадият старец е просто измислен персонаж на капиталистическия пазар. Убийте всичко детско у тях.

Вместо наследниците ви да почитат чужди празници, пуснете им новините от последните дни и им покажете в какво вълшебно общество сте им отредили да растат и какво е това истинската съвременна българщина.

Разкажете им как по улиците на квартала им необезпокоявано се разхождат хора с гранатомети, предназначени да убиват. И как тези заразени с омраза хора ги насочват срещу други хора, за да произведат изстрел. И как те наистина стрелят. Обяснете им защо такава ужасяваща случка дори не ви и шокира; че сте приели за нормално да се случват такива неща в България.

Не им давайте да празнуват чужди празници, но им позволете да се запознаят със стойността на човешкото достойнство в България. Пуснете им новините, за да видят как хиляди техни сънародници стоят като заложници в името на заблудата, че изборният процес е легитимен; как стотици припадат, залостени като добитък в спортна зала. В зала, спонсорирана със средства на мутренска групировка. Мутренска, ама българска.

Обяснете им какво е демокрация, но как в страната им тя е като латекс върху мухъл. Разкажете им как хората гласуват за кмет, а вотът им не се отразява в протоколите; как изборните победи на практика се договарят между партиите, а не от суверена; как връстниците им от ромски произход са обречени да не бъдат нищо повече от евтини електорални единици.

Не давайте на децата си да се вдъхновяват от светещи тикви. Вместо това им дайте да видят как български народни представители нахлуват безпрецедентно в български университет, за да тормозят обучаващите се в него български деца (да, в наши дни 20-годишните все още са деца), обвинявайки ги, че употребяват наркотици и разпилявайки празни пакетчета из коридорите на сградата, за да кажат после по пропагандно насочената си телевизия: „Ето, студентите в НАТФИЗ употребяват наркотици“.

После пък им покажете как националист, най-вероятно умишлено облечен подобно на полицай, удря лидера на вилнеещата по тъмно националистическа парламентарна група. Все пак насилието е част от българското ежедневие, инструктирайте ги да са готови за него. Научете ги да са сеирджии – да аплодират това, че един тулуп е ударил друг тулуп.

Разкажете им как и защо някой си позволява да нападне майка и двете ѝ деца с бухалка, както и да набие човека, отзовал им се на помощ.

Предупредете ги, че цял живот ще трябва да изплащат поредния заем от няколко милиарда, който властта планира да изтегли, за да запълни и тазгодишните дупки в бюджета.

Обяснете им как и защо хора, техни сънародници, умират от лечими болести.

Не им давайте да питат съседите лакомство или беля предпочитат. Вместо това им разкажете как гранични полицаи стрелят в гръб по хора и как човешкият живот в България няма никаква стойност изобщо.

Не забравяйте да им дадете и най-българския житейски съвет - понеже тук е малка вероятността да бъдат щастливи, как би било добре да емигрират, когато пораснат. И то все в някоя от страните, в които Хелоуин е традиционен празник, впоследствие прераснал в комерсиален.