Елементите на хиБ-хоБа (I част)

Още от автора


Mного oт Вас не знаят, но хип-хоп музиката е многопластов трансцедентален начин на себеизразяване, който съдържа множество елементи, които ще бъдат споменати по-долу. Всеки един от тях е от изключително значение за развитието му като субкултура в постмодернистичния топос, в който живеем.

Като цяло хип-хоп дискурсът е всеобхватен. Тъй като на повечето от Вас са известни основните 5 елемента на субкултурата те няма да присъстват в показаното по-долу кратко изложение.

Уличните умения са шестият елемент на хип-хопа, защото не може да си част от тази субкултура, ако нямаш улица и умение (скил).

Седмият елемент е гангстерският живот. Няма хип-хоп човек без гангстерски бекграунд зад гърба си. Дали ще е кражба на дъвки или убийство на чинчили, няма никакво значение. Важното е битието ти да бъде от гангстерско естество.

Номер осем елемент са гангстерските знаци. Както всяка субкултура, и тази има свои символи и знаци. Не може да си хип-хоп, ако не успяваш да си строшиш фалангите в причудливи форми и така да знакопокажеш бандата си.

Деветият елемент на хип-хопа е да даваш голямо нагоре към изпълнителите, които харесваш.

Номер десет е да си истински, т.е. да фигурираш материално в галактическия безпорядък.

Единадесетият елемент е линолеумът. Както всички знаем от опит на жълтите павета, може да се въртим по глава, но линолеумът е по-удобен за тази цел.

Дванадесети елемент е даването на копулации. Не е важно какъв си, щом не даваш копулация за оценката на другите, нали така?!

Ръкомахането и клатенето на глава са тринадесетия елемент на хип-хопа. Ако не ползваш ръцете си за кунг-фу с въздуха, то не си част от хип-хопа. Същото е, ако не тренираш за заместник на Йордан Лечков.

Номер четринадесети са мусаката, боба и халвата, тъй като за да си хип-хоп трябва да приемаш енергийни порциони.

Под номер петнадесет се подвизава уличното предприемачество. Ежедневно хип-хоп човеците предприемат неща.

Номер шестнадесет е стрийт бродерията. Не може да си хип-хоп без да бродираш улицата на зиг-заг. Не е хипхоперско иначе, както и хуманно.

Номер седемнадесет е уличната съдба. Никой, част от тази субкултура, не знае какво му е предначертала тя - кър или дама.

Номер осемнадесет е елементът "гето" (в някои етнографски райони - Геро). Пуснете гетото да влезе във Вас (без лубрикант), иначе никакви ви няма в хип-хопа.

Тъмнината е деветнадесетият елемент на хип-хопа. Тъй като това е мрачна музика, създадена от хора с премного меланин, така че няма как да сте хип-хоп, ако не сте поне мрачньовци.

Лирическата лирика е номер двадесет от елементите на хип-хопа. От изключително значение за фигурирането ви в тази субкултура е да притежавате ЛИРИЧЕСКИ ПИСТОЛЕТ, ЛИРИЧЕСКИ ГИЛЗИ, ЛИРИЧЕСКА РОМФЕЯ или поне един ЛИРИЧЕСКИ СТИХ.

Тъй като елементите са премного, за да бъдат изредени в един сравнително къс текст, ще споделя други елементи впоследствие.