X
 
 

Няма "Ислямска държава", има ДАЕШ!

Автор: Найо Тицин
13949 17

Още от автора

Искам да подчертая - няма държава с името "Ислямска Държава"!

Всеки, който използва това название неволно, работи в полза на джихадисти и радикални ислямисти, легитимирайки претенцията им за нов халифат.

Разбирам, че е много по-лесно и разбираемо да се използва определението "Ислямска държава". Когато от тук нататък ме видите да казвам ДАЕШ, знайте, че говоря за същите изверги и терористи!

След атентатите в Париж, френските и американските политици започнаха да използват много по-често думата ДАЕШ.

Какво означава ДАЕШ и защо това название дразни самите ислямисти?

ДАЕШ е буквално несъществуваща дума, нещо като нищо, и все пак звучи като че ли е акроним или позната арабска дума:

ДАЕШ звучи като акроним на "Аl-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham", на български нещо подобно на "Араби за Ислямска държава в Ирак и Близкия изток". Но звучи подобно и на арабските думи ДАЕС (този, който смазва нещо под краката) и ДАХЕС, която означава "този, който сее раздори".

Според арабисти, акронимът ДАЕШ започва да се изолзва в арабския език все повече и като дума в множествено число, означаваща "фанатици, които налагат мнението си на другите".

Ето защо е много по-правилно да ги наричаме ДАЕШ!

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 •  Хайде 11 Хайде преди 4 години Профил на трол?
  Идиотчета та да не драскате тука
 • Еврогей 10 Еврогей преди 4 години Профил на трол?
  няма Гербълъ, има БОСТАН !!!
 • Vesselin 9 Vesselin преди 4 години Профил на трол?
  Не мога да поствам линк, затова потърсете в Youtube това: Wesley Clark: "Our friends and allies funded ISIS to destroy Hezbollah" Накратко: "ИД беше създадена от нашите приятели и съюзници!!!"
 • Vesselin 9.1 Vesselin преди 4 години Профил на трол?
  Генерал Уесли Кларк е висш американски военен, бивш командващ на обединените сили на НАТО в Европа, казано в официално интервю по CNN...
  : 0 !
 • Анонимен 9.2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  генералът говори за някой арабски страни и най-вече са саудитска арабия,която е приятел на сащ. НО! какво значение има това? русия е пръв приятел със северна корея,но тя е враг за почти целия останал свят. празноглавите форумци тук по правило са сдухани в посоката москва и получават ерекция от думите на американския генерал. той не лъже като путин за зелените човечета,а си говори истината. което н виж още ›› е пречи на сащ да бъдат световната суперсила,на която разчита целия свят за всевъзможните беди и бедствия. а кой разчита на русия? НИКОЙ! русия е световното зло на планетата и отношението към нея ще бъде винаги съответно на този факт!
  : 4 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Няма България а има кенефа БокоНасрана държава е най правилно.....долу измислената държава на крадливите,корумпираните,насраните от държавата БокоНасран,държавата на некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИ
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Не по врат, а по шия!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  И какъв е смисълът да се сменя понятието ИД или ИДИЛ с Даеш, след като означава на практика същото?! Вместо да мислят как да ги обозначаваме, да помислят как да ги унищожим фактически и най-вече идейно, за да не се появи някоя нова Ал-кайда или ИД след години
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Лайнйо, Лайнйо, нали си чуждоземна отрепка, винаги си срещу България !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Лайнйо, Лайнйо, нали си чуждоземна отрепка, винаги си срещу България !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Лайнйо, Лайнйо, нали си чуждоземна отрепка, винаги си срещу България !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Тероризмът е индустрия, финансирана от Москва. Всички злини на планетата произлизат от Русия - КГБ и Андропов създадоха основите на ислямския тероризъм - http ://www .faktor.bg/na-vseki-kilometar/36345-general-priznava-kgb-i-andropov-sazdadoha-osnovite-na-islyamskiya-terorizam.html
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Тролизмът е индустрия в България, финансирана от САЩ в подкрепа на недоразумения като Плевнелиев и Борисов (шматка и мутра на отговорни постове).
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ти бавен ли си?
  : 0 !
 • Vesselin 2.3 Vesselin преди 4 години Профил на трол?
  Я да видим какво казва по въпроса генерал Уесли Кларк, американец, висш военен, бивш командващ на обединените сили на НАТО в Европа в официално интервю по CNN: Не мога да поствам линк, затова потърсете в Youtube това: Wesley Clark: "Our friends and allies funded ISIS to destroy Hezbollah" Накратко: "ИД беше създадена от нашите приятели и съюзници!!!" Още нещо неясно???
  : 1 !
Нагоре