Сезонен наръчник за начинаещи коткари: пролет (първа част)

Още от автора

Настоящият наръчник е написан от човек, живеещ с 3 (три) осиновени от улицата котки. Едната без крак, втората кривогледа, а третата е просто дебела. Неговата цел е да предостави нужната информация на начинаещите коткари и се базира на личен опит.

Пролет

През пролетта котките предимно сменят козина. Има косми по дрехите, по чаршафите, на четката за зъби и в кафето. Няма само по тапетите, но това е просто защото вече нямате тапети, тъй като котките са ги свалили и са ги направили на хиляди малки конфетки, разпръснати из целия ви дом, а вие сте ги събирали с дни и сте проклинали живота си.

В случай, че изперете дрехите, за да се отървете от космите, трябва да знаете, че нищо не застава между котката и желанието ѝ да дремне върху прането и така да остави гнездо от козина отгоре му. Или просто да помеси, за да извади милиони малки бримки от разкошната ви блуза на известен дизайнер.

Нощем спят с вас, всичките. Общо взето, спалнята се превръща в адски панаир от косми, котки, които се бият и котки, които се грижат за тоалета си в 3:40 сутринта. Особено неприятно е ако имате сенна хрема или просто кихнете през нощта. Това така стряска котките, че поне един от вас остава с дълбоки нарези от нокти по тялото, докато котката, която си е изкарала акъла се опитва да избяга.

Само 2 минути по-късно те ще са скрити някъде, сложили малките си лапички на малките си сърчица, дишайки тежко с разширени зеници, а вие ще псувате и попивате кръв.

Денем ще забележите котките в района на слънчевите петна из жилището ви. Спящи. Защото през нощта са се изтощили.

През пролетта обикновено хората садят малки сандъчета с петунии, полски цветя и мушкато. Собствениците на котки се сещат късно, понеже отдавна нямат саксии, но въпреки всичко им се иска и тяхната тераса да е красива и ароматна. И защо ли...

След като съвестно засадите всяко коренче, грижливо му сложите пръст, тор и го полеете с кокетна лейка, на котките ви ще им отнеме не повече от 2 дни да реорганизират саксията в тоалетна или просто ново легло.  Не се чудете ако нищо не поникне или петуниите са рехави и с жълти листа. Не вие сте кофти градинари. Просто се откажете веднъж завинаги от тая тъпа идея.

Дворните котки се дерат денонощно напролет, търсейки любов или просто секс. Най-често го правят нощем, защото писъците им раздират нощта по един особено харизматичен начин. Покрай секса има и доста побоища, също така съпроводени с крясъци, понякога и доста кръв. В случая не е ваша.

Следва продължание...