Сезонен наръчник за начинаещи коткари: лято (втора част)

Още от автора

Настоящият наръчник е написан от човек, живеещ с 3 (три) осиновени от улицата котки. Едната без крак, втората кривогледа, а третата е просто дебела. Неговата цел е да предостави нужната информация на начинаещите коткари и се базира на личен опит.

Линк към първа част: Пролет

Лято

Лятото е прекрасен сезон. Всички плануват почивки. Я на море, я на планина. С приятели, в чужбина, без децата, с децата. Варианти всякакви. Собственикът на котки започва плануването първо с преравяне на телефонния си указател за евентуален луд, който би се навил да идва веднъж на ден да храни животните.

Чак след като установи плановете на всичките си близки приятели се нагажда спрямо тях и подрежда почивката си в екселска таблица, така че двата набора ключове да попаднат в стройна верига от хора, които ще са в града и така да му се съберат десетина дена, в които да избяга от всичко и всички. И цялата тази схема, за да се приберете един ден с прекрасен тен и да откриете, че котките са опикали кревата в знак на несъгласие с отсъствието ви. Минимум.

През лятото котките не спят в спалнята нощем. Това е сезонът, в който можете да се порадвате на половинката си. В случай, че сте с климатик, котките категорично ще го избягват, затова е добра идея да го сложите там, където прекарвате най-много време. Ако обаче от климатика се схващате и пускате секрети от носа до коленете, сте принудени да ползвате вентилатор. Котките не ценят и него. За сметка на това, вентилаторът успява да вдигне всички косми, които котките са положили на чаршафите ви през деня, защото там са спали, изтощени от гоненето на мнимите врагове в 5 сутринта. След като се повъртят във въздуха, задължително всички косми се лепят на лицето ви и поне 2/3 влизат в носа ви. Не е добра идея да спите с отворена уста.

Към горното е важно да отбележим, че котките сменят козина и през лятото.

Интересното е, че котките хем ви избягват през нощта, хем денем, когато вън температурата е около точката на кипене, настояват да се гушнат във вас и само дебнат да задремете, за да положат тялото си с всичките им 39 градуса върху телесата ви, лелеещи прохлада. Изумително старателни са ако и вие сте с 39 градуса темпратура и се борите със задължителния летен вирус. В тези моменти лошото е, че няма да имате сили да разкарате котките, натрупали живо одеало върху вас и просто ще лежите, очаквайки смъртта с примирение.

С лятото и жегите, идва времето и на отворените прозорци, през които нахлуват безрасъдни мухи и други насекоми. След това дом и битие стават много несигурни. Като количество и качество. Всички котки се втурват в преследване на насекомото без мисъл за жертвите. Материални, но и не до там. Ако сте сръчни и пъргави може и да спасите ваза 1 брой, картина - 1 брой, очи - 3 броя и муха – 0 броя.

Следва продължение...