X
 
 

Сезонен наръчник за начинаещи коткари: есен (трета част)

Още от автора

Настоящият наръчник е написан от човек, живеещ с 3 (три) осиновени от улицата котки. Едната без крак, втората кривогледа, а третата е просто дебела. Неговата цел е да предостави нужната информация на начинаещите коткари и се базира на личен опит.

Линк към първа част: ПРОЛЕТ
Линк към втора част: ЛЯТО

Есен

Наесен котките се връщат в спалнята през нощта. Добрата новина е, че вече не ползвате вентилатора. Лошата е, че спането отново е мираж.

В малките часове на нощта протичат много събития е живота на котката, а арената е върху или до леглото. Игра, любов към стопанина, любов към друга котка, стари дрязги между котките се решават тогава, реаранжиране на апартамента, а ако случайно някоя от котките ползва тоалетната, то това се оповестява с гръмогласни викове на нещо между разярена мечка и пиян морж и следва усилено копаене в тоалетната до припадък.

Обикновено нощното ровене в тоалетната им е толкова старателно, че е добре да имате предварително подготвено и адекватно обяснение пред полицията, която комшиите ви ще извикат за нарушаване на обществения ред и вдигане на шум.

Разбира се, сутрин, когато алармата ви събуди, вие с натежали клепачи и пълни мехури ставате и започвате неравната битка с битието си, котките ви изпращат само с поглед и заспиват дълбоко, доволни от изпразването на удобното легло, сякаш са ангели на съня и любовта.

Понякога не е нужно да разчитате на аларми. Може пък котките да решат да се сбият 20 минути преди тя да изгърми в ушите ви, а когато стане ясно, че няма смисъл да опитвате пак да заспите, абсурдно е да мислите за „само още 5 минути“, ставате ядосан на себе си и това извратено желание да имате котки. Те разбира се пак остават на леглото да поспят.  Оставяйки косми, защото сменят козина и през есента.

Това е и сезонът, в който вие започвате да търсите контакт с котката, защото температурите са подходящи. Това обаче не влиза в плановете на котките. Когато искате да я гушнете, котката ще направи всичко възможно да ви покаже, че я е гнус от вас. Ако прецени, дори ще се напъне да повърне топка косми точно в този момент, само за да ви нарани и да ви накара да се почувствате отблъскващи.

В момента, в който имате нужда от пространство тя ще се сети за вас и ще потърси компанията ви.

Задължително условие е да се опитвате да ходите, когато тя ще се навре в краката ви.

Вероятно ще я настъпите, тя ще изврещи пронизително, вие ще си изкарате акъла, ще се изпотите рязко, а сърцето ви ще се настани в гърлото трайно, пулсирайки докато очите ви не изскочат в неговия ритъм. Докато се борите с баланса и се опитвате да се закрепите прави, котката ще ви хъщи отдалеч с много омраза. Отново ще сте омерзени.

С две думи котките, успяват да ни накарат да се чувстваме като гнусен артефакт в живота им.

Следва продължение...

Не бъдете много стиснати, вижте какво може да ви се случи
Не бъдете много стиснати, вижте какво може да ви се случи

Стиснат жител на английски град Уорингтън в графство Чешър е съден за домашно насилие, задето карал любовницата, с която делял един покрив, да...