Момичета, взимайте пример от министър Кунева

Още от автора

Аз всъщност съм много доволна, че госпожа Кунева стана образователен министър, защото считам, че образованието на младите девойки куца и те не се подготвят достатъчно добре за живота.

Благодарение на госпожа Кунева, младите девойки ще научат най-важното, с което да се развият напред:

1. Първа житейска стъпка - вземете си за съпруг здрав, добре нареден комунист от великолепен комунистически род на партизанин, бивш министър на БКП и пряк отговорник за разстрела на работниците по време на стачка.

Този брак ще ви осигури всичко, от което се нуждаете, за да изглеждате европейка. Нищо, че дядо ви е учил в Сорбоната, а родът на мъжа ви идва от село Войнягово. Човек не бива да има предразсъдъци тип "граждани-селяни", когато става въпрос за пари.

2. Втора стъпка - употребете брака си.

Идете да работите в казионния Комитет по правата на човека, който ще ви даде една много хубава МЕЖДУНАРОДНА засилка. Поработете по министерства и други институции по време на татовия режим. Естествено е да се предположи, че тези постижения не са плод на сорбонни родови спомени, а на ракии, изпити под асмата на къщата във Войнягово.

3. Бъдете министър, където можете и с когото можете - Симеон Сакс, Бойко, Станишев - няма значение.

Всички имат нужда от вашата експертиза, момичета. Който и да дойде, всеки иска една кокетка да говори за френска литература и немска поезия. От една свръх амбициозна жена, която да наглася очила, докато плете поредна елегантна фраза with a touch de la Sorbonne.

4. Говорете за "единство", "заедност", "национален".

Гражданите обожават да слушат за "единство". Много от тях ще ви обожават до степен да искат да ви имат само за себе си в задния двор на къщата под върбата, заедно с едно старо коли и два простинали хамстера.

***

Тези ценни уроци, скъпи момичета, няма кой да ви ги даде. Имаше една госпожа Масларова, която също беше подходяща, но тя сега е в творчески и възпитателен отпуск. Затова по-подходяща от госпожа Кунева няма.