Проблемът "Бокова" е автоимунен

Още от автора

Проблемът с Бокова е такъв: тя е като вирус.

 

Комунистически вирус, инфектирал обществото ни. Въпросът не е дали ще ни вкарат в изолатора под карантина, а дали българското общество има силна автоимунна система срещу подобни заболявания. Е, с подписаното писмо от Външно, с което кабинетът "Борисов 2" потвърждава номинацията на Бокова обществото ни доказа, че няма имунна сила да се предпази от бацила на комунизма. Дори не е важно дали Бокова ще я последва съдбата на провалилата се Румяна Желева. България не можа да отиграе с достойнство този ход и избра поражението и позора, с което загуби войната.

Вчера МВнР е изпратило писмо, с което потвърждава кандидатурата на Бокова за генсек на ООН.

А един от най-тежките симптоми, че обществото ни е болно от комунизъм е фактът, че не друг, а агент Гоце обяви вчера по телевизора, че премиерът е клекнал пред него. Гоце съобщи това по БНТ, преди прес-службата на Министерския съвет. Това е проблем. Тежък системен проблем, който издава зависимост от ДС. Тотална зависимост на целия държавен апарат. Кабинетът се поддаде на шантажа на бившите комунисти.


Това е.

Всеки министър има избор. Христо Иванов го направи. Направи го и Веселин Вучков. Все още не е късно достойните хора да излязат с чест и да останат в историята.

Защото ако изберат да останат и да се колаборират с реставрацията, рискуват да носят отговорност за връщането на комунистите и техните креатури. Носят отговорност за реабилитацията на тези, които открадната прехода и подмениха промяната.

Ще припомня думите на журналиста Христо Христов - изследовател на архивите на Държавна сигурност, който разказва, че в края на 1990 година, много след Кръглата маса, КГБ хвали ДС, че продължава да вербува агенти, за разлика от Чехословакия и Полша, защото "комунизмът е болен, но ние ще се върнем силни"...

Е, връщането започна.