В България терористи има...

Още от автора

България, 2016 г.

Мутри налагат с бухалки хора по улиците. Случаят от Околовръстното шосе на София, заради произведен сигнал с клаксон, за съжаление, далеч не е единственият - всички знаем за поне няколко такива случая, предавани от уста на уста.

Преди няколко години (2011-а), на 10-ина метри от РПУ, попаднах на огромна локва кръв. Продавачка от магазин наблизо ми разказа, че мутра е разбила главата на човек заради засичане на пътя. Но този случай не влезе у медиите. По форумите се коментираше, че човекът месеци наред е бил в тежко състояние в болница, докато в същото време е очаквал да се роди първото му дете.

Преди около година пък човек бе пребит до смърт от охраната на мол, отново от подобни екземпляри на модерната действителност.

Това са българските терористи - мутрите и батките, бленуващи да бъдат възприемани като мутри, макар често да не са такива. Всички, които налагат собствените си интереси чрез страх и насилие, са не друго, а терористи.

Имало ги е винаги, откакто се помня. Но телевизията всеки ден ни внушава, че бежанците, дето ги лови wannabe мутрата Динко от Ямбол с голи ръце, и учебниците, в които думата "робство" е заменена с по-акуратната "владичество", са съществените проблеми на обществото ни. Робство да има, нали, и да върнат задължителната казарма, другото е бошлаф.

Де да бяха...

Съществените проблеми в България обикновено са тези, за които не се говори.


Един от тях е, че в България има терористични организации, които припознаваме като мутренски, и то не една; срещу които държавата не предприема нищичко. Те са престъпници, които се пишат бизнесмени. Има и Ценкочоковци, налагащи феодализма в 21. век. Държавата се прави, че те не съществуват, защото и на политиците, и на задкулисието, и на олигарсите е угодно тяхното съществуване.