Близо 40% от ръководните позиции във Vivacom са заети от жени

1938
Близо 40% от ръководните позиции във Vivacom са заети от жени
Снимка: Vivacom

Вече над 30 години анализатори изследват ефективността на разнообразните екипи в корпоративна среда и доказват, че разнообразната и приобщаваща корпоративна среда (Diversity and Inclusion - D&I, бел. Ред.) е добра стратегия за бизнеса. Компаниите, които интегрират тази култура са по-иновативни и гъвкави и са предпочитани не само от своите настоящи и бъдещи служители, но и от своите потребители и клиенти.

В България многообразието на работното място не е чуждо и най-добрите компании отдавна са интегрирали принципите на тази култура в своите Етични кодекси. Ключова роля в успеха на всеки работодател има осигуряването на равен старт чрез приемственост между поколенията, толерантност и приобщаване на хората с различния – без значение дали става въпрос за възраст, етнос, пол и много други.

Vivacom посреща 50 стажанти в юбилейното издание на Лятната си стажантска програма

Първата група от 24 стажанти стартираха своя път в юбилейното 20-о издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. През следващите 3...

Сред тези компании е и телекомът, който задава стандарти в иновациите у нас – Vivacom. Съвсем наскоро компанията се присъедини към Хартата на многообразието в България и така още веднъж затвърди ангажимента си към ценностите, които гарантират, че единствено талантът и способностите на служителите определят развитието им.

Vivacom отдавна въвежда редица работещи практики, политики и инициативи в тази посока и резултати от последните им проучвания подкрепят успеха им: Над 40% от служителите във Vivacom работят в компанията над 15 години, а от тях 22% - се развиват в нея вече повече от 25 години.

Показателно за устойчивостта на политиката на многообразието и приемствеността в един основно технологичен бранш е, че близо 40% от ръководните позиции във Vivacom са заети от жени. В подкрепа на стратегията на телекома за равни възможности за всички са и данните за възрастта на служителите, които показват почти равно разпределение на наетите служители от различни възрастови групи. Процентното съотношение на по-младите служители /25-39/ е 42% е абсолютно еднакво спрямо възрастовата група 40-59 години – 42%. Съотношението на другите две противоположни групи на служители под 25 г. и над 60 г. са също почти идентични и съответно – 6% и 7%.

В подкрепа на различията застават и данните, че над 3% от служителите са хора с увреждания, за които се полагат специални грижи, включително индивидуална оценка на риска за здравето и безопасността, допълнителен платен годишен отпуск и други.

Vivacom ще проведе технически тестове на ORAN технологията в България

United Group и Parallel Wireless се споразумяха да направят технически тестове на новата технология – отворена мрежа за радио дос...

В днешния космополитен свят е доказано, че многообразието на хората в един екип ражда разнообразни гледни точки и нови идеи. А тази среда сама по себе си ражда иновации – едно от най-важните неща за Vivacom.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Нови басейни и за деца в Grand Hotel Therme и Pulse Therme (СНИМКИ)

Екологично отговорно потребление: как изборът на рециклирани черни метали влияе на нашата планета?

"Газпром" съди австрийската OMV, словашката ZSE и чешката CEZ в Русия

Забраната в САЩ: Ще продаде ли TikTok китайската компания ByteDance?

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com