Студентите отново избират Lidl за най-желан работодател в ритейл сектора

2049
Студентите отново избират Lidl за най-желан работодател в ритейл сектора
Снимка: Lidl

За поредна година студентите оценяват Lidl като най-желан работодател в ритейл сектора. Това показват резултатите от ежегодното независимо проучване Graduate Survey, което се провежда за шести път.

Спрямо миналата година компанията се изкачва с 2 позиции нагоре и така стига до 10-то място в класацията. Веригата е единственият ритейлър в ТОП 10, което затвърждава образа ѝ най-желан работодател в бранша сред младите хора, в категорията за компании с над 250 служители.

Проучването обобщава информация за това как студентите възприемат компаниите на пазара. Младите хора споделят своето мнение за над 50 характеристики на работодателите. Пет ключови показателя обаче се очертават като водещи за тяхната висока оценка – силният и известен бранд, добрата репутация сред клиентите, добрите служители, професионалното обучение и възможностите за развитие, които осигурява компанията.

„Още по-доброто представяне на Lidl в тазгодишното издание на проучването ни радва изключително много. Щастливи сме, че младите хора продължават да ни разпознават като най-желан работодател в сектора и да виждат в Lidl не само утвърден бранд, но и доказал се работодател, който дава така важната за тях възможност да се развиват и да израстват като хора и професионалисти“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

Подкрепата за младите кадри е един от ключовите приоритети на Лидл България. Компанията предлага различни програми, насочени както към студентите и младите специалисти, така и към учениците в страната. За трети пореден път тази година веригата провежда своята стажантска програма, с която дава шанс на български студенти от България и чужбина да натрупат реален практически опит в света на търговията, като работят по конкретен бизнес проект. Към младите специалисти е насочена и trainee програмата на компанията, която подготвя младите хора за мениджърска позиция и така дава изключително силен старт на тяхното професионално развитие.

Само преди месец 5040 работещи от цялата страна наредиха Лидл България в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната в независимото проучване Employer of Choice. В челната тройка компанията отново бе единствена от сферата на ритейла, с което още веднъж затвърди образа си на най-желан работодател в бранша и един от най-предпочитаните в страната.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

Samsung измества Apple в доставките?

Професионалното облекло: Важен фактор за създаване на работна среда с минимален риск

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании