X
 
 

Корпусът на МКС е застрашен от корозия

1907 0
Корпусът на МКС е застрашен от корозия
Снимка: Getty Images/Guliver
Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на налягането на жилищните модули. Заради тази опасност започна разработването на нови методи за премахване на разяждащите микроорганизми, се казва в изследване на Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките, публикувани в научното списание Aerospace and Environmental Medicine.

Както е отбелязано в изследването, астронавтите на МКС са открили 131 места, които са най-податливи на корозия, сред които две места в тоалетната.

Унгария обсъжда с Русия изпращането на космонавт на МКС

Унгария обсъжда с Русия да изпрати свой астронавт на Международната космическа станция (МКС) до 2024 г., заяви представител на Унгария ...

„Максималният растеж на микроорганизмите е по-често установен в райони, принадлежащи на„ студа “, в които има голяма вероятност от кондензация на атмосферна влага“, се казва в изследването.

Според учените, мащабът на корозионното увреждане и заплахата от намаляване на налягането на обитаемите модули изискват разработването на „средства за мониторинг на откритите корозионни повреди на херметичната система и процеса на мониторинг на остатъчната дебелина на контейнера“.

Новото оборудване за откриване на корозия ще бъде разработено от руския Научноизследователски институт за физикотехнически и радиоинженерни измервания, след което ще бъде тествано на станцията като част от експериментите. Експериментът има за цел да осигури "идентифициране на ситуацията преди аварийна ситуация, която създава заплаха от намаляване на налягането в обитаемите отделения."

Първият елемент от МКС - функционален товарен блок Заря - беше изведен в орбита през ноември 1998 г. Освен това руският модул "Звезда", прикачен към МКС през юли 2000 г., работи като част от станцията, припоня БГНЕС.

Санкциите срещу Русия могат да оставят астронавтите на САЩ без МКС

Американските астронавти може да не се качат на Международната космическа станция (МКС). Причина за това ще бъдат санкциите срещу Русия...

Actualno.com

Етикети: