"Кюриосити" е открил органични вещества на Марс

42880
"Кюриосити" е открил органични вещества на Марс

Учените потвърждават: На червената планета има органични вещества, но е необходимо да се изясни, откъде те са се взели. Напълно е възможно те да са попаднали на Марс с пристигането на “Кюриосити”.

Марсоходът “Кюриосити” действително е открил на Червената планета органични вещества, както бе съобщено по-рано. Но за това дали те имат марсиански произход, учените все още не смеят да говорят и предпочитат да изчакат приключването на всичките изследвания. Напълно е възможно откритите органични вещества да са “закарани” на Марс от самия марсоход. Това бе съобщено на журналистите на пресконференция от НАСА, предаде БЛИЦ.

Curiosity е открил живот на Марс?

Сътрудниците от NASA, работещи с марсохода Curiosity, са уведомили обществеността, че на 3 декември 2012 г. по време на конференцията н...

“На борда на марсохода има много чувствителни прибори, открихме прости органични вещества, но трябва да изясним, дали те не са пристигнали от Земята. Трябва да се въоръжим с търпение. В момента не знаем с точност дали тези въглеродни съединения са с местен произход”, каза Джон Гротцингер.

Ако се докаже, че органичните вещества са исконно марсиански, ще трябва да се изясни, дали техният произход е биологичен или абиогенен, съобщава руската информационна агенция Новости.

На 21 ноември учените от НАСА обявиха, че марсоходът е направил “революционно” откритие. Тогава от космическата агенция на САЩ заявиха, че откритото “ще влезе в учебниците по история”.

Редактор: Десислава Ушатова

Панорама от Марс (Видео)

Снимка, разпространена от НАСА на 27 ноември, показва панорама, заснета от Масткам /Mastcam/ на НАСА. Камерата е разположена на марс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос