Русия отказа да защитава Земята от астероиди

42514
Русия отказа да защитава Земята от астероиди

Разработката на технологии и софтуер, позволяващи откриването на опасни за Земята астероиди, е задраскана от новата, коригирана версия на „Федерална космическа програма за 2016-2025 година“, подготвена от Роскосмос, съобщава ТАСС.

Първоначално за тази цел бе предвидено да се отделят 1,75 млрд. рубли. От научноизследователския институт съобщиха, че международната научна общественост е помолила руските специалисти да разработят система за отклоняване на небесни тела, които може да заплашват Земята. Смята се, че това може да се постигне с ядрени взривове в Космоса.

Астероиди могат да доведат до катастрофа на Земята

Така наречените астероиди кентаври са способни да предизвикат мащабна катастрофа на Земята и рискът от възникване на такава ситуация и ...

На 11 януари вестник „Известия“ съобщи, че бюджетът на Федералната космическа програма е орязан. Основното съкращаване на разходите засяга пилотираните полети, включително и разходите по лунната програма. Освен това Роскосмос се отказа от работата по строителството на трансформируем и енергиен модул за МКС. В същото време създаването на вече започнатите модули за станцията ще бъде продължено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com