X
 
 

Станаха ясни заплатите на руските космонавти, Русия твърди, че са като в НАСА

10453 0
Станаха ясни заплатите на руските космонавти, Русия твърди, че са като в НАСА
Снимка: Getty Images/Guliver
Заплатите на работещите за руската космонавтика се изчисляват в съответствие с "Наредбата за материалната подкрепа на астронавтите", пише вестник "Известия". Според изданието, сега става въпрос за 25 души, всички те са служители на Центъра за научно-изследователски изследвания на космонавтите "Юрий Гагарин", предаде БГНЕС.

Заплатата на кандидат-космонавт е 60,9 хиляди рубли /837 евро/, на космонавт - 63,8 хиляди /876 евро/, а на инструктор - 88,45 хиляди рубли /1214 евро/. Те могат да получават и месечна помощ до една четвърт от заплатата и тринадесетата заплата. Освен това астронавтите имат право на допълнителни плащания за трудов стаж.

Китайските космонавти стигнаха успешно до китайската орбитална база

Двамата китайски космонавти, които излетяха преди два дни, преминаха в орбиталния модул на Китай. Китайският космически кораб „Шъ...

Заплатата се увеличава в съответствие с броя полети в Космоса. След три или повече полета космонавтът и инструкторът могат да получават месечен бонус до 120%. На екипажите се изплаща и еднократна парична награда за всеки полет.

"Роскосмос" не посочва конкретни цифри, но обясни, че руските космонавти получават заплата, сравнима с заплатата на астронавтите от НАСА и други космически агенции.

Actualno.com

Етикети: