Вече набират доброволци за колонизиране на Марс

51405
Вече набират доброволци за колонизиране на Марс

В Ню Йорк започна набирането на доброволци за амбициозен космически проект. На победителите е обещано почти безплатно да бъдат изпратени на Марс. Условието е едно – пътуването ще бъде еднопосочно, предаде „Первий канал”.

Изследователска компания планира да създаде селище на Червената планета.

Не искате ли да се преселите на Марс?

Не искате ли да се преселите на Марс? Холандската компания Mars One набира доброволци точно с тази цел. Организацията се надява да създ...

Първите четирима заселници трябва да бъдат изпратени на Марс през 2023 година. Дотогава с помощта на роботи на планетата трябва да бъдат създадени жилищни райони. Организаторите не крият, че пътешествието може да е опасно.

До момента са постъпили заявки от над 10 000 доброволци.

Основните изисквания към кандидатите са да са в стабилно здравословно състояние, да имат добри умения за комуникация и способности за оцеляване, да са пълнолетни, и да владеят английски език на разбираемо ниво.

Благотворителната организация, която стои зад проекта „Марс Едно”, си е поставила за цел да приземи през 2023 г. първите си четирима астронавти, с които да заснеме програма в реално време, проследяваща установяването на първата човешка колония на Марс.

На пресконференция в Ню Йорк основателят на „Марс Едно” Бас Лансдорп разказа, че организаторите на проекта са получили над 10 000 кандидатури от над 100 страни по света.

Общата стойност на проекта за изпращане на първата мисия струва 6 млрд. долара.

Съществуват множество въпроси за това как ще оцеляват астронавтите на планета, на чиято повърхност температурата е средно –55 градуса по Целзий, а атмосферата се състои предимно от въглероден диоксид.

Обречени сме да не можем да стигнем по-далеч от Марс?

Човечеството не може да излезе извън орбитата на Марс. Това заяви директорът на Института за космически изследвания Лев Зельоний по в...

Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 август 2013 г., а таксата варира в зависимост от страната, като средната й стойност възлиза на около 25 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос