5 години затвор за българина надраскал Колизеума

2328
5 години затвор за българина надраскал Колизеума
Снимка: Скрийншот/YouTube

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния български турист, който миналия месец издълба името си и това на приятелката си в Колизеума в Рим с помощта на ключове, съобщи АНСА.

Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Той е бил идентифициран, след като управата на парка Колизеум е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи, и е уведомила полицията.

Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния паметник.

ОЩЕ: Ето как изглежда българинът, който издълба с ключове името си на Колизеума (ВИДЕО)

27-годишният Иван Димитров, който също се нарича Иван Хокинс, беше заснет от камерата на американския летовник Райън Луц, докато издълбава с връзка ключове думите „Иван и Хейли 23“ в тухлената зидария.

Българинът, който надраска стена на Колизеума, не знаел за древността на паметника

Българинът, който надраска името си и това на своята приятелка на стената на римския Колизеум, е изпратил извинение до властите в Рим. ...

Роденият в България Иван беше в Рим с дългогодишната му приятелка Хейли Брейси, на 33 години, миналия уикенд. Служителите останаха бесни от безсмисления вандализъм и обещаха да издирят виновника. MailOnline установи, че Иван, който е родом от Ловеч, работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Райън публикува видеото онлайн, след като се натъква на Иван, облечен в синя тениска и къси панталони, докато обезобразява тухлената зидария. Райън казва: „Ти сериозно ли? Това е шибано, човече. Глупаво е“.

Отличителен черен спортен часовник с кръгъл циферблат на китката му съвпада с този, който Иван носи на страницата си във Фейсбук за фитнес тренировки. Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва безумно, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената.

Райън публикува кадрите на уебсайта Reddit и клипът му бързо стана известен, само в YouTube той беше гледан над 220 000 пъти. Имаше и недоволство от страна на официални лица в Рим, а гневният министър на културата на страната Дженаро Санджиулиано каза: „Смятам за много сериозно, недостойно и признак на голяма неучтивост турист да опорочи едно от най-известните места в света, историческо наследство като Колизеума, за да гравира името на годеницата си“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com