73-годишна жена бе измамена с 3000 лв.

8645
73-годишна жена бе измамена с 3000 лв.
Снимка: БГНЕС

73-годишна жена от село Мировец, Община Търговище е измамена по телфона със сумата от 3000 лева, съобщиха от пресцентъра на общината.

Вчера,8 май, в Районно управление „Полиция”-Търговище 73-годишна жена от село Мировец, Община Търговище, е заявила, че на 7 май около 23.10 часа неизвестен извършител чрез обаждане по телефон-първоначално на стационарен, а впоследствие – и на мобилен я е въвел в заблуждения под предлог за необходимост от лечение на неин близък, и й е отнел сумата от 3000 лева. 

Измамници отнеха 5 хил. лева от 88-годишен мъж

Оново измамиха възрастен мъж. Телефонни измамници поискаха 18 хиляди лева от възрастен мъж от русенското село Пиргово, съобщи DarikNews...

Измамата е осъществена по добре известната схема: обаждане на мним лекар за това, че са необходими пари за извършване на спешна хирургическа интервенция на дъщеря й, потвърждение на това от плачеща жена, представила се за нея, и последвали указания на „лекаря” парите да се предадат на човек от Здравната каса, който ще дойде на място. Първоначално поисканата сума е била в размер на 5000 лева. По случая е образувано досъдебно проиводство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com