Арестуваха полицай за трафик на мигранти от Бургас за София

1937
Арестуваха полицай за трафик на мигранти от Бургас за София
Снимка: МВР

29-годишен служител на Охранителна полиция - София е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за столицата. Пловдивската прокуратура съобщи, че пет пъти полицейски екипи са опитвали да спрат колата на колегата си и той не се е подчинявал. След като е обявен за издирване, служителят е задържан в Пирдоп.

Полицаят и още 3-ма мъже са участвали в престъпната схема. Те са започнали да извозват рано сутринта на 6 август група от 22-ма граждани на Афганистан. След транспортирането на 16 души, сред които и дете на около 10 години, открити по-късно в апартамент в София, останала последната група от 6-ма бежанци. Те били качени в автомобила на полицейския служител.

Задържаният за трафик на бежанци сириец остава в ареста

Сирийският гражданин Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци, ще дочака делото за екстрадицията си в ареста...

Според обясненията му пред разследващите, за 2 курса той е трябвало да получи 2000 лв. Когато няколко полицейски екипа се опитали да го спрат по пътя, той решил да изостави шестимата афганистанци в центъра на Карлово, където по-късно те са задържани. Предстои да бъде установена самоличността им.

По думите на пловдивския окръжен прокурор Румен Попов, при опитите да спрат колата, полицаите не са използвали технически средства, за да не се стигне до инцидент.

Двама мъже от групата, организирала превозването на бежанците, са арестувани в София, а един още се издирва, съобщи още Попов.

Задържаният полицейски служител ще остане в ареста за 72 часа, след което от съда ще бъде поискано да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

ГДБОП неутрализира група за трафик на хора

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора. Специализираната прокуратура е повдигна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com