Атанасов: БСП опитва да накисне Борисов за наркотрафик

28839
Атанасов: БСП опитва да накисне Борисов за наркотрафик
Снимка: БГНЕС

Абсурдно е да се мисли, че е имало политически чадър от страна на ГЕРБ по операцията „Кокаинови крале”. По тази операция има задържани български граждани, а чужди служби дадоха награди на български служители на реда. Това каза бившият заместник-вътрешен министър и сегашен депутат на ГЕРБ Веселин Вучков в предаването на bTV „Лице в лице”.

Вучков категорично отрече по аферата да е имало покровителство за определен канал, а са „жертвани” други. Една от теориите е, че средства на Столична община са отклонявани към фирми, които бяха замесени в случая.

Действията на полицията срещу Алексиев са напълно обосновани, каза Йовчев

Вече казах това на излушването в Комсията по вътрешна сиурност - няма нова информация. Всички действия, които са предприети, включителн...

Същевременно бившият вътрешен министър Румен Петков каза, че по негово време е имало много добро сътрудничество между България и няколко скандинавски държави. Тогава нещата бяха на крачка от обвинение срещу Евелин Банев – Брендо. Защо след това не се стигна до обвинение преди ареста през 2012 година, не мога да знам, каза едно от лицата на АБВ.

По-рано днес Цветан Цветанов каза, че през 2008 година не е проведена операцията „Кокаинови крале” заради теч на информацията и Брендо не е бил задържан – всичко това по времето на Тройната коалиция. Румен Петков обаче веднага контрира и попита защо е имало опит Брендо да бъде арестуван на Летище София, а след това той си е излетял спокойно? Нека Цветанов подплати с доказателства това си твърдение, допълни Петков.

От своя страна о.з. генерал Атанас Атанасов категорично заяви, че няма източване на средства от Столична община към фирма на Матей Боев – приближен до Гълъбин Боевски. Веселин Вучков поясни, че прокуратурата е питала за Боев заради обществена поръчка за извозване на бали от боклука на София. Това обсъждахме на великото тайно изслушване в парламента преди два дни, заяви Вучков. А Атанасов каза, че цялата история е, за да се установи контрол над Общинска банка. До 2011 година основно действащо лице там беше Христо Ковачки, подчерта о.з. генералът. Иска се да се отстранят определени играчи, ако може покрай наркотрафика и банката да се върне под контрола на предишните силни лица в нея. Всичко това се прави, защото схемите за купуване на гласове от партия „Лидер” на Ковачки отиват към „България без цензура” на Николай Бареков.

Атанасов се усъмни, че някой разбира каква е връзката със задържания с 1400 килограма кокаин, при това извън България. Не разбирам каква връзка има тази история с Брендо – защото в един кораб се били превозвали камиони, като там има возило на бившия общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев?

Йовчев ще говори пред НС за "Кокаинови крале" на тайно заседание

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще дойде в Народното събрание след края на днешното извънредно заседание, за да разкри...

Цялата работа е защото десет месеца МВР се чуди как да следи и подслушва протестиращи срещу правителството. Първата задача на това активно мероприятие е да се натопи Бойко Борисов във връзка с наркотрафик, пък после „ходи доказвай, че нямаш сестра”, иронично подметна Атанасов. Измислят се едни конкретни опорни точки и се дават на службите за сигурност, които да ги легализират чрез медиите, добави той, с което се съгласи и Румен Петков. И отрече да защитава лидера на ГЕРБ.

На въпрос защо Камен Пенков подаде оставка като заместник-вътрешен министър по времето на кабинета „Станишев” и какво е отношението му към заловения кокаин, Румен Петков предложи самият Пенков да отговори. Г-н Пенков е много влиятелен съветник към комисията за СРС-тата на Димитър Дъбов, припомни Атанасов. И добави, че всичко е заради Общинска банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com