Баретата е със сериозни рани в корема

11271
Баретата е със сериозни рани в корема

Простреляният днес пред Съдебната палата Златомир Иванов – Баретата е в шоково състояние вследствие на кръвозагубата, причинена от огнестрелни рани от четири куршума, съобщи д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор на "Пирогов", предаде БГНЕС.

Операцията след стрелбата по него е продължила четири часа. Баретата има огнестрелна рана в корема. Няма обаче заседнали куршуми в коремната кухина. "Става въпрос за проникващи наранявания в корема с увреда на тънко черво, дебело черво, пикочен мехур и кръв в корема", обясни д-р Сопотенски. Баретата има увреждане и на крайниците. Травматолозите са обработили раните му. Той има счупване в бедрото и в подбедрицата, както и в ръката, където е уцелен от куршуми.

Заради раните Златомир Иванов все още не е разпитан от следствените органи.

Баретата бе прострелян тази сутрин пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и охранител на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. Станков също е откаран в "Пирогов".

Инцидентът стана малко преди 9:30 часа. Междувременно в същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори. Оттам е стреляно по Баретата. По неофициална информация нападателите сами са подпалили апартамента, за да заличат следите.

Интересен факт е, че Баретата е влязъл в Съдебната палата през централния вход, докато иначе е влизал през входа откъм улица "Позитано". Стрелецът вероятно е стрелял с автомат "Калашников". Баретата, обаче, е носел бронежилетка.

Станишев: Цветанов да си подаде оставката

"Покушението над Златомир Иванов-Баретата пред Съдебната палата в София е ясен знак за ескалацията на тежката организирана престъпност ...

Една от версиите за стрелбата по Баретата сочи за преразпределяне на наркопазара в София. Тепърва обаче ще се води разследване, като вътрешният министър Цветан Цветанов се надява, че случаят ще бъде решен.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими