Баретата е в тежко шоково състояние

9645
Баретата е в тежко шоково състояние

Състоянието на Златомир Иванов – Златко Баретата е непроменено тежко шоково състояние. Това съобщиха за БГНЕС от "Пирогов".

Състоянието на Баретата остава шоково след кръвозагуба. Баретата е с увреждане на коремните органи, но няма куршуми в корема му. Баретата е с увреда на тънко черво, дебело черво, пикочен мехур, имал е и кръв в корема. Той има увреждане и на крайниците. Травматолозите са обработили раните на крайниците му. Той има огнестрелно счупване на бедро и огнестрелно счупване на подбедрица. Операцията му вчера е продължила над 4 часа.

Златко Баретата бе прострелян вчера сутринта пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. След това и охранителят беше прострелян. Охранителят беше отведен с цивилна кола в "Пирогов". Баретата бе прострелян с 4 куршума и също бе настанен в "Пирогов". Златомир Иванов беше приет в съзнание с няколко огнестрелни рани в различни части на тялото - в областта на корема и крайниците.

Инцидентът стана малко преди 9.30 часа. В същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори. Оттам е стреляно по Баретата.

Редактор: Е. Гигова

Над 20 версии за стрелбата срещу Баретата

Продължава разследването на вчерашното показно нападение срещу Златомир Иванов Баретата в центъра на София. Ще бъде направен пореден ог...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com