Бисеров отново отива пред съда заради Енимехмедов

17175
Бисеров отново отива пред съда заради Енимехмедов
Снимка: БГНЕС

За втори път бившият зам.-председател на НС и ДПС Христо Бисеров ще се яви в съда по делото срещу нападателя на Доган – Октай Енимехмедов, предаде БГНЕС.

Бисеров свидетелства за нападението срещу почетния председател на ДПС преди около месец. Около половин час той разказва за случилото се по време на VIII-а Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Оказа се обаче, че има разминаване между казаното от него и казаното от уволнения от НСО полк. Георги Райков. Затова и двамата ще се изправят заедно пред съда на очна ставка. Предишният път когато приключи разпитът на Бисеров, той отказа да говори пред медиите с мотива, че разпитът му не е приключил.

Преди да се яви в съда на 16 януари бившият зам.-председател на ДПС беше обявен за издирване заради неявяването си на предишните заседания по делото. В показанията си от преди месец Бисеров говори за почетния председател на партията, като го споменаваше уважително като "Господин Доган". Бисеров разказа, че по време на конференцията, докато Доган е говорел, е бил нападнат на трибуната. Самият той говори за суматохата, която се е създала. Разказа, че пистолетът, който е видял, бил без пълнител. В един момент пък обясни и че всички смятали по време на конференцията, че нападателят имал съучастници – хора, които ръководят действията на Енимехмедов. Прокурорът по делото Илия Точев обясни, че е била проверявана и версията за съучастници на Октай, но тя не се е потвърдила. На въпрос дали и други свидетели, освен Бисеров, са потвърдили, че са говорели, че Октай не е бил сам, Точев обясни: "Вие интервюирахме и други представители на ДПС, те са на такова мнение, че има съучастници, но в материалите по няма данни.

По делото вече показания дадоха хора от ръководството на ДПС, сред които и настоящият председател Лютви Местан. Почетният председател Ахмед Доган обаче няма да свидетелства срещу нападателя си, тъй като сам поиска да бъде заличен като свидетел. Съдът уважи молбата му, след като прие съдебна експертиза за психичното му състояние. Според нея Доган е в състояние да дава показания, но тя потвърждава и психическото му заболяване – тежка депресия.

Комисия "Бисеров" ще има, но тя ще разследва и СРС-та, и отношенията на Бойко Борисов с Петното

Временна анкетна комисия за Христо Бисеров ще има. Това решиха депутатите като първа и извънредна точка в днешното заседание на парламе...

Ако бъде признат за виновен Октай Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана. Обвинителният акт бе внесен в съда на 9 юли 2013 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com