Бисеров ще бъде обявен за общодържавно издирване, за да бъде призован

17770
Бисеров ще бъде обявен за общодържавно издирване, за да бъде призован
Снимка: БГНЕС

Съдът постанови Христо Бисеров да се обяви за общодържавно издирване чрез полицията. Целта е да се установи на кой адрес пребивава, за да бъде призован по делото срещу нападателя на Доган - Октай Енимехмедов, предаде БГНЕС.

Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото. Освен това магистратите поискаха да се питат мобилните оператори дали има телефони на негово име, за да бъде евентуално призован и по телефона.

Правителството подслушва лидери на опозицията, твърди Борисов

Правителството подслушва лидери на опозицията. Това обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”. Спо...

По-рано днес пред журналисти прокурорът по делото Илиян Тончев каза, че оттук нататък "ще преценим дали изобщо да отлагаме делото" заради Христо Бисеров и обясни, че Октай е задържан под стража. "Да чакаме да дойде на разпит, а той подсъдимият да стои в ареста, така ли?". Така с въпрос, той отговори на въпроса дали е възможно да не искат разпит на Бисеров. "Ако стане така, ние да отлагаме във времето делото, за да дойде един свидетел, аз не мисля, че е редно", посочи наблюдаващият прокурор.

На заседанието на съда днес стана ясно, че на адреса на сградата, на който е бил призован бившия зам.-председател на ДПС, е било посочено, че там се намира посолството на Чехия. Прокурорът обясни днес, че доколкото знае тази сграда е на ъгъл и от едната страна е посолството, а от другата е един от адресите на Бисеров. Делото продължава на 16 януари от 10 часа. Съдът отхвърли и искането на защитата Октай да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение "домашен арест".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com