Борисов поиска цялата строгост на закона за нападателите над журналист

2228
Борисов поиска цялата строгост на закона за нападателите над журналист
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов, който се намира в Ню Йорк за участие в общото събрание на ООН, обяви пред журналисти, че се е разпоредил да бъдат заловени нападателите на журналиста от "Господари на ефира" и към тях да се приложи цялата строгост на закона.

Журналистът Димитър Върбанов бе нападнат и бит вчера, след като се опитал да установи дали от склад са премахнати храни с изтекъл срок на годност. Състоянието му се подобрява, макар че все още усеща известни болки, разказа самият той пред БНТ. Изследванията са показали, че сериозни травми няма. Операторът е бил изблъскан, а Димитър Върбанов е бил заключен в склада, където той е продължил да снима с телефона си. След това е бил "изхвърлен", вследствие на което е получил травмите си, стана известно от показанията му.

Случаят с бития репортер на "Господари на ефира" - заради престъпление, замазано от БАБХ

Причината за нападението над репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, за което се разбра вчера (26 септември) е негово журна...

Надявам се и прокурорите бързо след това да повдигнат обвинение. Това е недопустимо, коментира Борисов, се вижда във видео, разпространено от правителствената пресслужба. Аз само за кимване или намек махам депутати, към журналисти такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме непримирими. Да се знае, че като пипнеш журналист, това следва, заключи той. 

Двамата извършители на нападението бяха задържани още вчера. "Те са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на престъпната им дейност продължава", съобщи старши комисар Димитър Машов от МВР – Велико Търново, цитиран от "Нова телевизия". Това е второ нападение срещу Върбанов, през 2010 година го бяха ударили с чук по главата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com