Бъчварова: Издирваният, свързан с убийството в Борисовата градина, е евентуален извършител или свитедел

7317
Бъчварова: Издирваният, свързан с убийството в Борисовата градина, е евентуален извършител или свитедел
Снимка: БГНЕС

Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предадоха "Фокус" и БНР.

Тя допълни, че към момента този човек се издирва и изрази надежда в следващите дни да има по-ясни резултати по случая.

Издирват младеж, за когото се предполага, че е свързан с убийството на Георги

Продължава разследването на убийството на 16-годишния Георги, което беше извършено на 2-ри юни в Борисовата градина. От вчера полицият...

"Последната информация, с която разполагам е, че се работи най-активно по записа от видеокамерите. Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник или извършител или свидетел на престъплението”, заяви Бъчварова.

"Не може да се каже все още какъв е. Той отговаря на профила, засечен от камерите и разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота”, обясни тя. Бъчварова посочи, че казусът сложен и "за съжаление е с много висока обществена значимост, опасност и по него се работи отговорно".

"Всеки ден се информирам докъде е стигнал”, допълни тя и добави, че образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек.

Още в неделя излезе информацията, че полицията издирва младеж, който може би е свързан със случая. Криминалистите се опитват да идентифицират самоличността му. Младежът е на видима възраст близка до тази на убитото момче.

Полицията ще залага на мобилните технологии по случая с убития Георги

Полицията е пуснала молба за съдействие до един от мобилните оператори, за да се установи по мобилен сигналоткъде е минал убитият в Бор...

Относно взривовете на полигона в Анево Бъчварова каза, че има няколко версии, по които се работи заедно с прокуратурата.

Вицепремиерът коментира, че е назначила и пълна проверка на Варненската полиция във връзка с твърденията на обвинени в джебчийски кражби за полицейски чадър над тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com