Цацаров уточни имената на депутатите, на които иска имунитета

21270
Цацаров уточни имената на депутатите, на които иска имунитета
Снимка: БГНЕС

Ясно е вече на кои депутати е поискал имунитета главният прокурор Сотир Цацаров.

Осве вече известните имена на Цветан Цветанов и на Волен Сидеров, личат още имената на двама депутати от БСП - Георги Свиленски и Димитър Димитров, както и това на депутата от ДПС Илия Илиев. Цацаров ще иска имунитета и на евродепутата Сергей Станишев.

След десет дни ще е ясно кои депутати е взел Цацаров на мушка

За двама депутати се знае със сигурност, че ще им бъде поискан имунитетът, освен това мисля, че ще се стигне до искания, свързани с н...

Искането е входирано в Народното събрание преди минути, твърди Агенция ПИК.

Цветанов, Сидеров и Станишев декларираха, че сами се отказват от имунитета си в 42-рото НС, за да бъдат разследвани и съдени. Сега те имат нова защита срещу наказателно преследване и затова Цацаров праща нови искания тя да отпадне.

Кой за какво?

Имунитетът на Цветан Цветанов се иска заради водените срещу него три дела - за неправомерно присвояване на 50 хил. лева от бюджета на МВР в полза на трето лице (бел. ред. - бившият шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров), за отказ да се даде разрешение за ползване на СРС срещу Тодоров, въпреки съдебно разрешение и за незаконно подслушване в МВР. Първото дело вече е прекратено

Цацаров се цели в още депутати, освен Цветанов и Сидеров

Осем народни представители са на мушката на главния прокурор Сотир Цацаров. Това гласи неофициална информация. Според нея бройката дори...

При Волен Сидеров случаят също е ясен - срещу него се води дело за хулиганска проява на Летище Варна. Обвинението е, че Сидеров е нанесъл лека телесна повреда на полицай.

Относно Сергей Станишев искането е заради загубени секретни документи, докато беше премиер по времето на Тройната коалиция.

При Георги Свиленски обвинението е за умишлено причинени значителни стопански щети (чл. 219, ал. 4 от НК – умишлена безстопанственост).

Имунитетът на Илия Илиев е поискан заради досъдебно производство за данъчни престъпления (чл. 255, ал. 3 от НК – укриване на данъци).

Станишев ще подкрепи искането за свалянето на имунитета му

Ще подкрепя искането на главния прокурор и ще настоявам Европейския парламент да свали имунитета ми максимално бързо. Това заяви лидеръ...

Имунитетът на Димитър Димитров е поискан за обвинение относно противозаконно повреждане на ипотекирано имущество (чл. 216, ал. 1 от НК – унищожаване и повреждане на чужди вещи).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com